Noul Surface Book promite 16 ore de utilizare la o singură încărcare

27.10.2016
Noul Surface Book promite 16 ore de utilizare la o singură încărcare

Surface Book a fost surpriza Microsoft de anul trecut, fiind primul laptop realizat integral de companie. Acesta venea cu un design atrăgător şi cu hardware capabil, într-un corp elegant construit din materiale premium. Anul acesta, compania a adus pe piaţă generaţia a doua a acestei serii de laptop-uri, care însă nu va înlocui în ofertă modelul precedent, ci aduce hardware şi mai puternic, cât şi o autonomie drastic îmbunătăţită.

Pentru a putea atinge nivelul de performanţă dorit, Microsoft a echipat noul Surface Book cu o nouă staţie de bază, mai performantă. În timp ce partea de tabletă care găzduieşte procesorul şi majoritatea componentelor, cât şi display-ul sunt în mare parte neschimbate, noua bază numită „Performance Base” conţine cipul grafic şi o baterie mai mare, cât şi un sistem de răcire activ foarte performant. Rezultatul este o performanţă grafică de două ori îmbunătăţită faţă de Surface Book-ul din 2015, cât şi patru ore în plus de autonomie, atingând astfel 16 ore de utilizare la o singură încărcare.

Surface Book with Performance Base este livrat astfel din fabrică cu procesor Intel Core i7 şi cip grafic NVIDIA GeForce GTX 965M, cu opţiuni de configurare de 8 sau 16 GB memorie RAM şi opţiuni de stocare de la 256 GB la 1 TB pe suport SSD. Restul caracteristicilor rămân astfel neschimbate, fiind folosit acelaşi display Pixel Sense de 13,5” cu rezoluţie 3000 x 2000. O mică diferenţă apare la greutatea dispozitivului, care este acum cu 100 de grame mai greu, aceasta fiind probabil o consecinţă a acumulatorului mai performant.

Surface Book with Performance Base porneşte de la preţul de 2.399 dolari în configuraţia cu 256 GB cu 8 GB RAM şi poate ajunge la 3.299 dolari pentru 1 TB spaţiu de stocare şi 16 GB RAM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult