Predator 17 X: vârful lanţului trofic [REVIEW]

17.01.2017
Predator 17 X: vârful lanţului trofic [REVIEW]
Construcţie, design, ergonomie şi specificaţii tehnice

Am testat modelul Predator 17 de la Acer săptămânile trecute, un laptop de gaming de top, care va satisface pretenţiile oricărui gamer care preferă PC-ul, însă întotdeauna există ceva şi mai puternic. Astfel am făcut cunoştinţă cu fratele său mai mare, noul model Predator 17 X, anunţat recent la CES 2017, care vine echipat cu cel mai puternic GPU disponibil pe un computer portabil şi cel mai puternic procesor în acest format, un Core i7 pe arhitectură Kaby Lake, ambele capabile de fi supratactate.

Construcţie, design, ergonomie

Cei care au citit review-ul nostru pentru modelul Predator 17 ar putea spune că am pus fotografii cu acelaşi laptop de două ori, însă modelul 17 X are câteva diferenţe la exterior, cât şi la interior pentru a se deosebi de „fratele” său mai mic. În timp ce carcasa vine cu aceleaşi dimensiuni şi finisaje din plastic mat rezistent, cele mai evidente diferenţe sunt la sistemul de răcire. Fantele din spate sunt puţin mai mari, pentru a degaja aerul cald mai eficient, iar unitatea optică a fost eliminată complet.

Predator 17 venea cu o unitate optică detaşabilă, care putea fi înlocuită cu accesoriul FrostCore, pentru o mai bună ventilaţie în interiorul carcasei. Modelul 17 X vine cu un sistem de răcire mai performant decât FrostCore, deja integrat. Acesta ocupă spaţiul care era dedicat în trecut pentru unitatea optică. Fantele sale de aerisire sunt în partea din faţă a computerului, în spatele unei noi grile roşii. Desigur, această decizie a fost adoptată din nevoia de răcire suplimentară, întrucât procesorul folosit, i7-7820HK are multiplicator deblocat, care îi permite să ruleze la frecvenţe mult mai mari decât cele recomandate de Intel.

Întrucât designul este foarte similar între cele două laptop-uri, întâlnim aceleaşi neajunsuri. Trackpad-ul este în continuare cam mic, marginea de jos a laptop-ului este prea ascuţită, iar iluminarea cu LED-uri RGB a tastaturii este mult prea discretă în anumite situaţii. Totodată, sistemul de iluminare RGB pentru tastatură este limitat la personalizare doar pe patru zone din aplicaţia PredatorSense, iar toate LED-urile, inclusiv cele decorative de pe spate şi cea care luminează butonul power, se sting odată cu tastatura.

Specificaţii tehince

  • Nume: Acer Predator 17 X
  • Ecran: 17.3”, IPS, Full HD, anti-glare, G-SYNC
  • CPU: Intel Core i7-7820HK (4-core, 2.90-3.90 GHz, 8MB cache)
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 GB GDDR5X
  • RAM: 32 GB (2x 16384MB) – DDR4, 2133MHz (încă două slot-uri disponibile)
  • SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
  • HDD: HGST 1TB HDD @ 7200rpm
  • Sunet: 4 difuzoare + subwoofer
  • Conectivitate: LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4x USB 3.0, 1x Thunderbolt 3 Type-C, HDMI, DiplayPort, card reader, 3.5 mm jacks pentru căşti şi microfon
  • Alte dotări: 6 taste macro programabile, tastatura cu iluminare RGB programabilă pe 4 regiuni
  • Acumulator:  88.8Wh / 6000 mAh
  • Sistem de operare: Windows 10 (64 bit)

Părţi pozitive

Cel mai puternic laptop testat pe go4it
Overclocking simplu de folosit
Posibilităţi de upgrade
Multe port-uri de conectivitate

Părţi negative

Dimensiuni şi greutate
Sistem de răcire zgomotos
Trackpad prea mic
Marginea de jos a carcasei prea ascuţită

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult