Razer Blade – gaming portabil de la un expert în periferice

29.08.2011
Razer Blade - gaming portabil de la un expert în periferice

Dacă eşti un jucător împătimit, Razer trebuie să-ţi fie un nume foarte cunoscut. Producătorul de periferice de top ne propune acum un dispozitiv total diferit, primul său laptop de gaming. Razer Blade vine cu un ecran de 17.3″, procesor Intel Core i7 dual core şi o placă video relativ performantă. Pentru cei interesaţi, mai jos găsiţi o listă cu specificaţiile de pe site-ul oficial.

Razer Blade - primul laptop de gaming de la producătorul de periferice

Ecran: 17.3″, 1920×1080
CPU: Intel Core i7-2640M, 2,8 GHz, 3,5 GHz Turbo
RAM: 8 GB DDR3, 1.333 MHz
GPU integrat: Intel HD Graphics
GPU: Nvidia GeForce GT 555M, 2 GB RAM
HDD: 320 GB, 7.200 RPM
Baterie: 60 Wh, integrată
Dimensiuni: 427 x 277 x 22,4 mm
Greutate: 3,16 kg

Privind lista de mai sus, putem spune că Razer Blade nu este un laptop de gaming de top. Producătorul a vrut să facă un compromis între performanţă şi portabilitate. Placa video nu excelează, oferind o performanţă decentă pentru rezoluţia ecranului. Pe de altă parte, grosimea şi greutatea laptopului îţi permit să-l iei cu tine din când în când.

Razer Blade - cu ecran de 17.3"

Razer este o companie specializată pe periferice şi asta se vede atunci când deschizi laptopul. Alături de tastatura iluminată cu LED-uri verzi, Blade dispune de un controller touch numit Switchblade UI. El seamănă cu un touchpad imens, având 10 butoane personalizabile în partea de sus şi un ecran multi-touch sub ele. Interfaţa grafică a controller-ului va diferi în funcţie de titlul jucat, fiind suportate o serie întreagă de jocuri populare.

Razer Blade - atuul său este Switchblade UI

Dacă integrăm şi interfaţa Switchblade în ecuaţie, Razer Blade nu mai pare un simplu laptop, fără pretenţii în segmentul de gaming. Am putea să ne aşteptăm la un al doilea model care să ţintească spre seria G de la Asus ori chiar spre modelele Alienware. Până atunci, Razer Blade va fi disponibil în ultimul trimestru al acestui an, la preţul de 2.800 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News