Razer Switchblade – un netbook de gaming inovator

07.01.2011
Razer Switchblade – un netbook de gaming inovator

Razer Switchblade pune în aplicare un nou concept de design, menit să ofere pasionaţilor de jocuri PC o experienţă mai confortabilă şi cu mai puţine bătăi de cap, adăugând un plus de flexibilitate pentru formatul compact al sistemelor netbook.

Soluţia găsită pentru a depăşi problemele aparent insurmontabile legate de numărul limitat de taste ce por fi acomodate în formatul unui netbook, este înlocuirea mouse-ului tradiţional şi tastatura cu alternative high-tech ce profită de cele mai în vogă tehnologii ale momentului.

Mouse-ul, sau după caz trackpad-ul, a fost înlocuit de un ecran cu tehnologie multi-touch de ultimă generaţie, în timp ce tastatura clasică a fost înlocuită de o versiune tactilă, cu butoane ale cărui aspect şi configuraţie pot fi schimbate automat, în funcţie de jocul rulat şi cerinţele utilizatorului. După cum arată şi imaginile, avem chiar şi posibilitatea de a crea grupuri de taste personalizate cu pictograme color, ce reflectă funcţiile îndeplinite.

Razer Switchblade este momentan doar un concept de design şi o demonstraţie pentru ce se poate face cu cele mai noi tehnologii ale momentului.

Din păcate nu sunt disponibile prea multe detalii referitoare la configuraţia hardware, în afara faptului că este bazat pe o platformă Intel, însă Razer Switchblade este fără îndoială un produs impresionant, încadrat alături de modelul Alienware M11x în clubul select al netbook-urilor de gaming.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News