Sahara TufTab, un dur între Tablet Pc-uri

11.05.2007
Sahara TufTab, un dur între Tablet Pc-uri

Tablet PC-urile sunt unele dintre cele mai scumpe echipamente de birou disponibile la noi. Pe lângă acest aspect, sunt şi foarte fragile, buna lor funcţionare necesitând condiţii adecvate de utilizare. În caz contrar vor da ortul popii într-un timp foarte scurt. Astfel, tablet PC-urile sunt propice folosirii în medii închise şi mai puţin în activităţile desfăşurate în aer liber. Totul s-a schimbat însă odată cu apariţia lui Sahara TufTab, produs de Tablet Kiosk.

Proiectat special pentru utilizarea în condiţii vitrege, Sahara TufTab face faţă cu brio prafului, apei, temperaturilor şi umidităţii ridicate sau şocurilor mecanice nu prea puternice. Altfel spus, Sahara TufTab este un dur în lumea tablet PC-urilor, fapt care îl face adecvat folosirii în industrie, agricultură, explorare, etc. Desigur, la noi, puţini dintre cei care lucrează în aceste domenii au ceva în comun cu tablet PC-urile, dar în ţările civilizate lucrurile stau altfel…

Sahara TufTab

În birou, Sahara TufTab se va simţi puţin complexat de aspectul celorlate tablet PC-uri destinate segmentului Business, cu un aspect mai stilat şi îngrijit, dar tehnologic, se poate „lua la trântă” cu oricare dintre ele. Pentru că dispozitivul celor de la Tablet Kiosk este echipat cu procesor Intel Celeron de 1.0 GHz şi o memorie de 1 GB. Dispune de mai mult decât suficientă putere de calcul pentru a rula cam orice aplicaţie dorim, pe ecranul touchscreen de 12.1″. Acesta din urmă este perfect vizibil în bătaia directă a razelor soarelui, calitate cu care foarte puţine notebook-uri sau tablet PC-uri se pot lăuda. Sahara TufTab cântăreşte doar 1.7 kg, fapt care îl face uşor de purtat oriunde mergem, fără a trebui să ne facem un abonament la sala de forţă pentru aceasta.

Tablet Kiosk echipează Sahara TufTab cu sistem de operare Windows XP sau SUSE Linux, pentru cei care nu au la suflet marile corporaţii americane, la un preţ care porneşte de la 2100 $ în SUA. Desigur, în România trebuie să ne aşteptăm la o sumă mai mare, însă dispozitivul îşi face banii. Trebuie să îmi repet însă scepticismul în ceea ce priveşte utilizarea ipotetică a lui Sahara TufTab în domeniile industriei româneşti, având în vedere pregătirea precară a personalului… Însă dacă alţii pot, ar trebui să reuşim şi noi, nu?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News