Sony Vaio AR Premium: primul notebook cu Blu-Ray

Sony Vaio AR Premium: primul notebook cu Blu-Ray

Sony ne pregăteşte pentru la vară o surpriză plăcută: Vaio AR, primul notebook cu unitate optică Blu-Ray. Mai exact, este vorba de seria Vaio AR, deoarece avem de a face cu două configuraţii distincte Standard şi Premium. Noi ne vom axa pe cea din urmă, pentru că este o configuraţie de top şi vine cu un pachet software mai bogat, faţă de modelul Standard.

Notebook-ul este înzestrat cu un display wide de 17” WUXGA, pe care putem viziona filme la o rezoluţie Full-HD (1920 x 1080 pixeli), prin rularea acestora de pe un disc Blu-Ray (sau poate de pe HDD). Claritatea imaginii va fi fără cusur, şi datorită tehnologiei XBRITE Hi-Color. Dacă doriţi să urmăriţi filmul pe un ecran de dimensiuni mai mari, aveţi la dispoziţie interfaţa HDMI împreună cu cablurile necesare pentru a realiza conectarea la un LCD, sau o plasmă.

Sony Vaio AR Sony Vaio AR

Sony s-a gândit la tot. Înregistraţi în format HD de pe camera video direct pe discul Blu-Ray şi editaţi profesional, la rezoluţia nativă. Sper ca cele două HDD-uri de 100 GB în RAID 0 să vă mulţumească. În carcasa neagră cu finisaj de lux, se mai ascunde procesorul Intel Centrino Duo, gata sa execute aplicaţii simultane (multitasking) în cel mai scurt timp. Procesarea video la nivel HD nu îi creează niciun fel de probleme, deoarece în sprijinul său vine placa video NVIDIA GeForce Go 7600 şi memoria RAM de 1 GB. Fiţi aproape de cei dragi sau cunoaşteţi persoane noi la un chat relaxant, cu ajutorul camerei web integrate. V-aţi plictisit de toate acestea? Poate vreţi să urmăriţi un documentar interesant sau emisiunea preferată. Aflaţi că Sony Vaio AR este dotat şi cu un tuner TV (NTSC).

Sony Vaio AR Sony Vaio AR

Gata, l-am lăudat destul, dar meritat, zic eu. Ce să vă mai spun, decât că soft-ul cu care se achiziţionează este Windows Media Center 2005, InterVideo WinDVD BD Player, Ulead BD Disc Recorder şi, atenţie, filmul „House of Flying Daggers”, pe disc Blu-Ray. Preţurile se învârt pe la 3.500 $ pentru Vaio AR Premium şi 1.800 $ pentru modelul Standard.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News