Tableta de 35 $ din India a fost lansată – costă 60 $

06.10.2011
Tableta de 35 $ din India a fost lansată - costă 60 $

Cu o săptămână în urmă, tableta de 35 $ a fost anunţată în India, iar astăzi a fost prezentată oficial. Programul guvernamental prin care ea va fi distribuită vine cu o subvenţie semnificativă, deoarece tableta costă în realitate 60 $. Ce primeşti pentru o asemenea sumă? Prea puţin, însă cred că este mai mult decât suficient pentru copiii din zonele rurale din India.

Tableta de 35 $ costă 60 $ şi rulează Android 2.2

Tableta denumită oficial Aakash este produsă de compania Datawind. Ubislate 7, numele iniţial, indică diagonala de 7″ a ecranului cu rezoluţie de 800×480 pixeli. Stratul de protecţie exterior, sensibil la atingere este de tip rezistiv, unul capacitiv fiind mult prea scump.

Tableta Aakash într-o husă cu tastatură integrată

Ubislate 7 sau Aakash este motorizată de un chipset Connexant cu procesor la 366 MHz. Pe lângă acesta se găsesc 256 MB RAM şi 2 GB de memorie internă. Aceasta din urmă poate fi extinsă cu un card microSD. Tableta rulează Android 2.2 Froyo, iar aplicaţiile pot fi descărcate de pe site-ul Getjar. Pentru conectare la Internet este oferit un modul WiFi 802.11a/b/g şi un modem GPRS. Modemul va facilita conectarea în zonele rurale.

Tableta de mai sus poate părea lentă şi limitată, însă ea ar putea fi un instrument excelent pentru domeniul educaţional în a doua ţară ca şi populaţie de pe glob. Preţul ei este chiar mai bun decât al portabilelor din proiectul OLPC, însă lipsa tastaturii va fi resimţită. Pentru a o suplini, a fost prezentat şi un suport cu tastatură integrată, care mai adaugă 7 $ la preţ.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News