Toshiba Sattelite Radius 12, primul laptop convertibil cu ecran 4K

02.09.2015
Toshiba Sattelite Radius 12, primul laptop convertibil cu ecran 4K

Toshiba a venit la expoziţia IFA Berlin cu un laptop foarte interesant, proiectat pentru Windows 10. Noul Satellite Radius 12 este primul portabil cu ecran Ultra HD 4K, oferit în formatul 12.5˝.

Toshiba Sattelite Radius 12

Disponibil şi în versiune Full HD, Sattelite Radius 12 este un portabil al cărui ecran fixat cu o balama dublu-articulată poate fi pliat de spatele carcasei, permiţând folosirea dispozitivului în modul tabletă.

La interior, Radius 12 ascunde o configuraţie bazată pe noile procesoare Skylake pe 14 nm de la Intel, oferta cuprinzând inclusiv modele Core i7 cu performanţe de top şi până la 8GB memorie RAM.

Pe lateralul carcasei de 1.5 cm grosime găsim un conector din noua generaţie USB Type-C, alături de alţi doi conectori USB obişnuiţi şi port HDMI pentru conectarea unui monitor sau televizor.

Similar altor portabile nou lansate pentru sistemul de operare Windows 10, Toshiba Sattelite Radius 12 suportă funcţia Windows Hello, permiţând autentificare folosind recunoaştere facială cu ajutorul  webcam-ului instalat deasupra ecranului.

Teoretic, folosirea rezoluţiei 4K pe un ecran de numai 12.5˝ nu ar trebui să pună probleme, date fiind optimizările primite de Windows 10 pentru folosirea cu ecrane de rezoluţie înaltă. În practică, multe dintre aplicaţiile pentru PC au încă probleme cu scalarea interfeţei, experienţa oferită utilizatorilor nefiind tocmai optimă.

Noua serie de laptopuri convertibile Toshiba Sattelite Radius 12 este aşteptată pe rafturile magazinelor spre finalul acestui an. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult