Următorul laptop MacBook Pro va veni cu slot de încărcare USB Type-C

08.06.2016
Următorul laptop MacBook Pro va veni cu slot de încărcare USB Type-C
Apple va renunţa la conectorul MagSafe pe noul model laptop MacBook Pro pe care îl va lansa. Acesta va fi înlocuit cu un port reversibil USB Type-C, care a devenit standardul în ultimele luni pe noile dispozitive. Potrivit zvonurilor, laptopul, care va fi lansat în toamna acestui an, va dispune de patru porturi USB Type-C. 
 
Citeşte şi: Google a lansat o aplicaţie pentru iPhone care transformă instantaneele Live Photos în GIF-uri animate foarte reuşite
 
Totuşi, nu toate lumea este mulţumită de înlocuirea MagSafe, un dispozitiv lansat în ianuarie 2006, cu USB Type-C. TechInsider notează că MagSafe este mai rezistent şi potrivit pentru cei care trebuie să pună laptopul la încărcat des. Mai mult, nu contează unghiul din care conectezi MagSafe, deoarece conectorul fiind magnetic, acesta se aşează în lăcaşul lui cu uşurinţă. 
 
 
Apple foloseşte deja portul USB Type-C pentru încărcarea modelului MacBook cu ecran de 12 inci. Din nefericire, în cazul modelului amintit acesta este singurul port de care dispune laptopul, aşa că utilizatorii trebuie să folosească un adaptor cu mai multe ieşiri pentru a folosi periferice sau pentru a-şi încărca telefonul mobil de la computer. 
 
Ţinând cont că Apple face trecerea spre USB Type-C şi pe MacBook Pro, putem presupune că şi următorul model MacBook Air va renunţa la MagSafe. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult