Valiza cu 8 nuclee

21.05.2007
Valiza cu 8 nuclee

Concomitent cu aniversarea a 30 de ani de la primul sistem integrat, Intel a lansat şi o nouă platformă care poate fi cu uşurinţă adaptată sistemelor portabile datorită consumului său scăzut de energie. Nu a trecut mult timp şi sisteme bazate pe această tehnologie au început să apară. NextComputing şi ale lor NextDimension Pro şi Evo au materializat tehnologia Intel într-un sistem cu 8 nuclee.

NextDimension Pro şi NextDimension Evo sunt două calculatoare cu nume interesante, dar care nu au nicio legătură cu Dell Dimension şi Compaq Evo. Cel mai probabil, acestă analogie de nume va stârni confuzie în rândul persoanelor care doresc să le achiziţioneze. Cu toate că modelele Pro şi Evo nu sunt relizate de nici de Dell, nici de HP, au caracteristici tehnice de top.

NextDimension Pro

Gama NextDimension este echipată cu două procesoare Xeon cu patru nuclee din seria 5300. Capacitatea de stocare este de 12×160 GB, realizată cu hard disk-uri de 2.5” la 7200 rpm. Pentru un calculator portabil capacitatea maximă de memorie este enormă, rivalizând cu orice model de server „stand-alone” şi totalizând 24 GB RAM, împărţiţi în patru canale DMA. Pro şi Evo sunt prevăzute şi cu porturi PCI şi PCI-Express pentru eventuale expansiuni. Desktop-ul, care seamănă cu o geantă de mână, are aproximativ 9 kg şi va fi prezentat la Interop Las Vegas la sfârşitul luni curente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News