Zenbook 3 este cel mai subţire laptop de la ASUS, însă nu renunţă la procesoarele Core i

30.05.2016
Zenbook 3 este cel mai subţire laptop de la ASUS, însă nu renunţă la procesoarele Core i

Anul trecut, Apple a surprins pe toată lumea cu un Macbook subţire şi uşor, dar care era foarte limitat din punct de vedere al performanţei. ASUS consideră însă că noul ZenBook 3 are tot ce îi trebuie pentru a întrece modelul Apple, fiind mai uşor, mai subţire şi chiar de două ori mai performant, evident la un preţ mult mai mic.

Designul noului Macbook se aliniază la ce am primit în trecut de la companie, însă cu dimensiunile reduse la extrem. Este vorba despre o construcţie din aluminiu, cu margini aurii pe toate opţiunile de culoare (albastru, roz şi argintiu), cu puţine port-uri de conectivitate şi sticlă pentru protejarea display-ului.

Configuraţia de bază va veni cu procesor Intel Core i5, 4 GB memorie RAM şi SSD de 256 GB la preţul de 999 de dolari, varianta superioară, de 1.499 fiind echipată doar cu stocare în plus, de 512 GB. Modelul de top, care costă 1.999 dolari integrează un procesor Intel Core i7, 16 GB memorie RAM şi SSD de 1 TB. ASUS a reuşit să facă acest laptop folosind cel mai subţire cooler de până acum, cu profil de doar 3 mm, întregul laptop măsurând doar 11,9 mm în grosime. Acesta cântăreşte 910 grame şi include doar un port USB Type-C şi un jack de căşti.

Conform prezentării ASUS, noul Zenbook 3 va oferi o cursă mai lungă a tastelor decât modelul Macbook de la Apple, şi în teorie ar trebui să poată fi upgradat de către utilizator, cel puţin când vine vorba despre stocare, întrucât foloseşte SSD-uri pe interfaţă PCI-express. Acumulatorul ar trebui să ofere 9 ore de autonomie şi poate fi încărcat de la 0 la 60% din capacitate în doar 49 de minute. Autentificarea în Windows 10 va putea fi realizată folosind un senzor de amprentă integrat, care beneficiază de suport pentru tehnologia Hello.

Asemeni celorlalte produse ASUS prezentate astăzi, nici Zenbook 3 nu are încă o dată de lansare.

Citeşte şi ASUS ZenBook UX305 review

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult