Acer CB280HK – monitor 4K la preţ accesibil (REVIEW)

30.09.2015
Acer CB280HK - monitor 4K la preţ accesibil (REVIEW)
Prezentare

Completând oferta de monitoare Acer 4K, CB280HK este o alternativă mai puţin costisitoare adresată celor care doresc să experimenteze jocuri PC la rezoluţie UHD şi utilizatori care simt nevoia pentru mai mult spaţiu în care să se desfăşoare cu aplicaţiile la care lucrează.

Apărută ca un domeniu de nişă adresat exclusiv entuziaştilor şi profesionişti cu buzunare largi, gama monitoarelor UHD 4K a crescut rapid în popularitate, noi modele de monitoare mai puţin costisitoare promiţând acelaşi nivel de claritate impresionantă la un preţ mult redus. Însă primele astfel de încercări nu au fost prea reuşite, producătorii lansând modele cu rată de refresh limitată prin hardware la 30Hz, prea puţin pentru ambiţiile pasionaţilor de jocuri PC. Implementarea la scară largă a standardului DisplayPort 1.2 a eliminat şi acest obstacol, rămânând doar problema calităţii imaginii în ansamblu, nu chiar la fel de bună ca la monitoarele de top incluse în primul val de lansări.

Acer CB280HK

Prezentare

Un astfel de exemplu este Acer CB280HK, un monitor 4K recomandat prin timpul de răspuns foarte bun, specific ecranelor cu tehnologie TN. Chiar dacă rata de actualizare a imaginii la 60 Hz nu îl poate recomanda ca şi monitor pentru gaming competitiv, deliciul vizual oferit la rezoluţie 3840×2160 va impresiona cu siguranţă utilizatorii de rând, cu condiţia ca PC-ul folosit să fie suficient de performant.

Acer CB280HK se prezintă într-o carcasă neagră, încadrând ecranul de 28˝ cu o ramă îngustă şi discretă. Solid construit, monitorul este livrat cu un picior complet ajustabil, permiţând reglarea pe înălţime, înclinaţie şi rotirea ecranului în mod portret. Alternativ, piciorul demontabil poate fi detaşat cu o simplă apăsare de buton, permiţând fixarea ecranului de perete folosind un kit de prindere compatibil VESA.

Acer CB280HK

Fără complicaţii, Acer a prevăzut butoane fizice pentru accesarea sistemului de meniuri, dispuse la vedere în colţul dreapta-jos pe rama ecranului. Acer CB280HK oferă conectori DVI-D, HDMI şi DisplayPort 1.2, dispuşi pe spatele ecranului şi orientaţi în jos pentru a facilita organizarea eficientă a cablurilor. Monitorul include şi o pereche de difuzoare stereo, oferind o experienţă audio la calitate destul de bună. 

Acer CB280HK – principalele specificaţii:

  • Ecran: 28˝, UHD (3840×2160 pixeli), tehnologie TN
  • Timp de răspuns: 1 ms (G2G)
  • Rată de actualizare a imaginii: 60 Hz
  • Unghiuri vizibilitate: 170°/160°
  • Luminozitate: 300cd/m2
  • Difuzoare: stereo
  • Conectori: HDMI, DVI-D, DIsplayPort, mini-DisplayPort
  • Consum: 30.5W (0.45W în stand by)
  • Alte funcţii: ajustarea culorilor pe 6 axe, ComfyView, tehnologie EcoDisplay, ErgoStand, Flicker-free, Mobile High-Definition Link (MHL), Picture by Picture, Picture in Picture

Pachetul cu accesorii include cablu DVI-D, DisplayPort şi HDMI, alături de cablu pentru alimentare şi manualul de utilziare.

 

Părţi pozitive

Ecran UHD cu timp de răspuns 1ms şi refresh la 60Hz
Funcţie Picture-in-Picture
Picior de susţinere ajustabil pe înălţime şi înclinaţie
Calitate rezonabilă a imaginii
Preţul de achiziţie

Părţi negative

Ghosting invers pronunţat la scenele în mişcare
Nu include Hub USB

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult