Acer lansează primul monitor 21:9 curbat, cu tehnologie eye-tracking

05.01.2017
Acer lansează primul monitor 21:9 curbat, cu tehnologie eye-tracking

Parte din noua gamă de monitoare pentru gaming  Acer Predator, Z301CT este primul monitor 21:9 curbat din lume, cu funcţionalitate eye-tracking pentru imersiune deplină în timpul jocurilor. Gamerii îşi pot testa limitele prin intermediul unei rate de refresh ultra-rapide de 240Hz disponibilă pe monitoarele din seria Predator XB2 – Acer Predator XB252Q şi Predator XB272.

Acer Predator Z301CT este un monitor cu diagonală de 30″, câştigătorul al premiului “Best of Innovations” la CES 2017, în categoria perifericelor. Tehnologia eye-tracking Tobii integrată a monitorului se adaugă arsenalului de unelte de control ale jucătorilor, ajutându-i să identifice inamicii, să ţintească intuitiv şi să exploreze liber.

Gândită pentru a completa şi nu pentru a înlocui modalităţile de control tradiţionale (mouse, tastatură, gamepad, etc.), tehnologia eye-tracking Tobii se foloseşte de mişcarea ochilor jucătorilor pentru a oferi o nouă modalitate de control. Împerecherea funcţionalităţii eye-tracking cu mouse-ul şi tastatura sau cu un gamepad oferă jucătorilor o experienţă mai bogată şi mai captivantă, prin posibilitatea de a utiliza mişcarea ochilor pentru a căuta, de exemplu, un adăpost sau a ţinti către un obiect. Unghiurile camerei se modifică automat atunci când ochii jucătorului privesc către marginea ecranului, iar personajele şi mediul înconjurător din jocuri vor reacţiona ca atunci când acesta ar privi în jurul său. Funcţionalitatea eye-tracking Tobii poate fi utilizată în peste 45 de titluri, cum ar fi Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided şi WATCH_DOGS 2™. Sunetele şi grafica jocurilor vor fi adaptate dinamic în funcţie de direcţia în care jucătorul priveşte. În plus, ecranul curbat ultra-wide Full HD (2560 X 1080) şi 1800R face ca experienţa de gaming să fie mai atractivă şi mai realistă.

Alte caracteristici importante sunt rata ridicată de refresh la 200Hz şi timpul de răspuns de 4 ms. Ecranul cu unghiuri de vizibilitate de până la 178° este încadrat de o ramă îngustă, cu rolul de a maximiza suprafaţa de vizualizare.

Ecranul poate fi înclinat şi pivotat de la -5° la 25° şi poate fi ajustat pe înălţime până la 120mm. Sunetul este redat cu ajutorul a două difuzoare de 3W cu tehnologie DTS Sound.

Acer Predator XB2         

Seria Predator XB2 a fost creată de la zero pentru utilizare la nivel competiţional. Cu tehnologie  NVIDIA ULMB, timp de răspuns de 1ms şi rată de refresh de 240Hz, modelele Predator XB252Q de 24.5″ şi Predator XB272 de 27″ promit o experinţă de joc  perfect cursivă.

Ecranul cu rezoluţie Full HD 1080p oferă rată de contrast 1,000:1 şi foloseşte design-ul ZeroFrame, ideal pentru utilizarea simultană a mai multor monitoare, iar piciorul ergonomic permite jucătorilor să îşi aleagă poziţia optimă prin înclinarea monitorului de la -5 la 20 de grade, pivotare la +45 grade, 90 grade rotire în sensul acelor de ceasornic şi ajustare a înălţimii până la 115 mm. Monitoarele pot fi detaşate cu uşurinţă de stand atunci când se doreşte montarea pe perete cu sistem VESA, pentru maximizarea spaţiului de pe birou. Acestea sunt echipate şi cu două difuzoare de 2W.

Datorită echipării cu tehnologia GameView, jucătorii pot comuta rapid între trei profiluri personalizabile, pentru a schimba setările în timpul jocului, fără a fi nevoie să acceseze meniul OSD, un avantaj semnificativ atunci când fiecare secundă contează. Setările speciale includ ajustarea nivelului culorii negre (dark boost), pentru vizualizarea clară a pericolelor aflate în întuneric, asistenţă la ţintire pentru acurateţe deplină, precum şi posibilitatea de a selecta rata de refresh a ecranului.

Conectivitatea este asigurată de o conexiune HDMI, DisplayPort v1.2 şi un hub USB 3.0 (1 în partea superioară/4 în partea inferioară). 

Toate cele trei noi monitoare includ suport pentru tehnologia NVIDIA G-Sync permiţând redarea imaginilor în jocuri fără efect de tearing.

Monitorul AcerPredator Z301CT va fi disponibil începând cu luna februarie la preţuri începând cu 899 euro. Modelul Predator XB252Q va fi disponibil va avea un preţ începând cu 599 euro, respectiv 699 euro pentru modelul.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult