AOC anunţă monitorul ultra-wide AG352QCX, dedicat gamerilor exigenţi

14.11.2016
AOC anunţă monitorul ultra-wide AG352QCX, dedicat gamerilor exigenţi

AOC a anunţat un nou model de monitor premium pentru gaming din seria AGON, numit AG352QCX. Acesta este dedicat gamerilor exigenţi, fiind echipat cu un panou curbat cu diagonală generoasă, un raport de aspect de 21:9 şi frecvenţă ridicată a imaginilor afişate. Nu în ultimul rând, monitorul se numără printre modelele cele mai rapide de pe piaţă, oferind un timp re răspuns de 4 miliecunde (grey-to-grey) şi garantează compatibilitate cu două standarde de sincronizare adaptată la framerate-ul jocurilor.

AG352QCX este echipat cu un panou MVA ultra-wide de 35”, cu rezoluţie 2560 x 1080 pixeli. Acesta nu iese din tiparele monitoarelor pentru gaming, oferind luminozitate de 300 niţi, raport de contrast de 2000:1 şi unghiuri de vizibilitate de 178 de grade în toate direcţiile. Ieşit din comun în cazul acestui model din gama AGON este curbura monitorului de 2000R, care este undeva între cele mai curbate şi cele mai subtil curbate display-uri de pe piaţă. De asemenea, frecvenţa de 200 Hz este neobişnuită, majoriatatea monitoarelor de gaming operând la 120 sau 144 Hz, cu opţiuni de overclocking până la 170 Hz.

Pentru a asigura performanţă mai bună în jocurile care nu pot atinge 200 de cadre pe secundă, AOC a integrat compatibilitate tehnologiile AMD FreeSync şi VESA Adaptive-Sync, care vor putea sincroniza frecvenţa monitorului cu framerate-ul jocurilor, atât timp cât acesta are o valoare între 30 şi 200. Pentru a beneficia de aceste tehnologii, monitorul va trebui conectat prin port-ul DisplayPort la computer, însă există şi suport pentru surse HDMI şi DVI, însă acestea sunt limitate la maximum 146 Hz. Monitorul beneficiază şi de două port-uri USB 3.0 şi boxe stereo de 5W.

Momentan nu există un preţ sau o dată de lansare pentru noul model AGON, însă de obicei AOC şi majoritatea producătorilor de monitoare şi televizoare anunţă astfel de detalii la târgul CES, care este organizat în fie care an în luna ianuarie în Las Vegas.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult