AOC lansează primul său display ultra-wide curbat: C3583FQ

14.07.2016
AOC lansează primul său display ultra-wide curbat: C3583FQ

AOC a anunţat primul său model de monitor pentru gaming curbat, modelul C3583FQ. Acesta nu se aliniază la clasicul format 16:9, ci vine cu un panou ultra-wide 21:9, care ar trebui să acopere întregul câmp vizual al utilizatorilor. Desigur, pentru a putea face acest lucru, monitorul trebuie să fie destul de mare, iar diagonala de 35” asigură acest lucru. Preţul este întotdeauna un avantaj al produselor AOC în comparaţie cu concurenţa, iar acest model nu se abate de la regulă, însă desigur că acesta a fost redus cu ajutorul câtorva compromisuri.

De obicei, monitoarele mari în format 21:9 vin cu panouri de rezoluţie foarte înaltă. Standardul pentru versiunile cu diagonală de 34 sau 35” este de 3440 x 1440 pixeli, însă noul C3583FQ nu oferă decât 2560 x 1080 pixeli.  Acesta poate afişa această rezoluţie la frecvenţa de 60 Hz, fiind de ajuns pentru gamerii fără prea multe pretenţii. Fiind vorba despre o soluţie pentru cei cu buget redus, alegerea unei rezoluţii scăzute este preferată, întrucât pentru a susţine jocuri în rezoluţii mai mari este nevoie de hardware puternic şi scump.

AOC susţine că monitorul oferă un unghi de vizibilitate de 178 de grade din orice direcţie, iar curbura ecranului este realizată în aşa fel încât să poţi realiza un cerc de monitoare de acest gen cu raza de 2m. C3583FQ integrează două difuzoare de 5W orientate către spate, oferă posiblitatea de a fi conectat la PC-uri şi alte dispozitive folosind mufele VGA, DVI, HDIMI (două, cu capabilităţi MHL) şi DisplayPort (două). Consumul de energie este de numai 60W, de lăudat pentru un display cu diagonală atât de mare.

Noul AOC C3583FQ va fi disponibil în curând în oferta magazinelor de specialitate internaţionale, la un preţ de 600 de dolari.

Citeşte şi ASUS ROG Swift PG348Q: monitor ultra-wide de gaming disponibil în România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult