Apple întârzie livrarea monitoarelor LG UltraFine 5K în urma problemelor depistate luna trecută

10.02.2017
Apple întârzie livrarea monitoarelor LG UltraFine 5K în urma problemelor depistate luna trecută

Se pare că în urma plângerilor referitoare la problemele de ecranare ale display-ului UltraFine 5K vândut de Apple, care avea probleme când era utilizat în preajma unui router wireless, LG a început să întârzie livrările. Comenzile noi erau livrate în doar două zile, însă acum site-ul Apple spune că va trimite monitoarele în şase săptămâni. Aparent aceasta este durata de timp necesară pentru a produce noi unităţi fără probleme de utilizare.

Problema a fost depistată în urmă cu doar câteva săptămâni, imediat după lansarea monitorului şi a fost confirmată de LG, care a dezvăluit că recomandă utilizarea lui la distanţă de cel puţin 2 metri de o sursă de unde electromagnetice puternice. Din fericire, cei care doresc să cumpere alte monitoare LG din gama UltraFine, precum cel 4K, nu se vor lovi de astfel de probleme în utilizare.

Se pare că  este vorba despre o problemă de proiectare, LG lucrând în acest moment pentru a adăuga componente care să ecraneze mai bine hardware-ul intern al monitorului. Cei care au intrat deja în posesia unui monitor UltraFine 5K de la Apple vor trebui să apeleze la serviciul clienţi LG, care va rezolva fiecare problemă în parte. Momentan, nici Apple, nici LG nu au anunţat retragerea de pe piaţă a acestui model, întrucât există posibilitatea ca mulţi dintre clienţi să nu îşi instaleze monitorul în proximitatea imediată a unui router.

Monitorul UltraFine 5K de la LG este disponibil în acest moment pe site-ul Apple la preţul de 974 de dolari, un preţ redus faţă de cel de la lansare. Acesta a fost criticat de către utilizatorii care l-au cumpărat în review-urile de pe site, acesta având listat un rating de 2,5 stele din 5 pe baza a peste 140 de recenzii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult