Apple Thunderbolt Display iese din producţie

24.06.2016
Apple Thunderbolt Display iese din producţie

În urmă cu doar câteva săptămâni apăreau zvonuri despre un nou model de Apple Display, care să ofere rezoluţii înalte şi care să integreze chiar şi un procesor grafic, pentru a ajuta laptop-urile să poată afişa imagini atât de mari. Deşi încă nu avem o confirmare, se pare că Apple se pregăteşte să golească stocurile generaţiei actuale de Thunderbold Display, acesta fiind oficial scos din producţie.

Apple a anunţat că modelul va ieşi din oferta curentă după ce stocurile vor fi epuizate. Cei care doresc să cumpere acum un Apple Thunderbolt Display o pot face fie prin magazinul oficial de pe Apple.com, fie din Apple Stores, fie de la partenerii autorizaţi. Având în vedere că nu există o alternativă oficială din partea Apple la aceste display-uri, compania îndreaptă utilizatorii către alternative realizate de alţi producători, care de multe ori sunt la fel de performante şi mai ieftine.

Această mişcare nu este însă neaşteptată. Display-urile Apple Thunderbolt nu au mai fost îmbunătăţite de cinci ani, de când au fost lansate, acestea păstrându-şi între timp preţul ridicat. La un preţ cu puţin mai mare, poţi cumpăra de la Apple un iMac cu display 5K de aceleaşi dimensiuni, sau chiar un display 4K sau 5K de sine stătător cu o calitate superioară.

Este foarte probabil ca Apple să revină pe piaţa de display-uri, aşa cum afirmau zvonurile din ultima perioadă, însă lipsa unui anunţ în acest moment sugerează că noile display-uri cu Thunderbolt 3 nu sunt încă pregătite pentru lansare. Probabil că acestea vor veni alături de noi modele de PC-uri Mac, care ar putea fi lansate în această toamnă.

Citeşte şi Apple pregăteşte monitoare cu rezoluţie 5K

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult