ASUS lansează un nou monitor de 32”4K UHD, pentru editare foto video

02.04.2018
ASUS lansează un nou monitor de 32”4K UHD, pentru editare foto video

ASUS ProArt PA32UC dispune de ecran IPS UHD 4K de 32” şi conectivitate Thunderbolt 3, fiind adresat profesioniştilor în editare foto video.

ProArt PA32UC are certificare Ultra HD Premium şi poate atinge o luminozitate de până la 1,000cd/m2 pentru o experienţă optimă la vizionarea de conţinute HDR. Totodată, ecranul asigură o acoperire de 99.5% a paletei de culoare Adobe RGB, 85% Rec. 2020, peste 95% DCI-P3 şi 100% sRGB.

Monitorul dispune de o acurateţe de 14 biţi LUT (Lookup table) ce îi permite să afişeze mai mult de 1,07 miliarde de culori. De asemenea, sunt suportate valori Gamma de 2.6, 2.4, 2.2, 2.0 şi 1.8, pentru tranziţii mai omogene între nuanţele imaginilor.

ProArt PA32UC încorporează setări de calibrare avansată a culorii şi aduce un grad înalt de acurateţe a nuanţelor. Utilizatorii vor avea parte de imagini mai apropiate de realitate şi mai fidele cromatic. Astfel, monitorul este recomandat ca un instrument potrivit pentru graphic designeri, fotografi şi producători de conţinut care au nevoie de o acurateţe mare a culorilor.

Opţiunile pentru conectivitate cuprind două porturi Thunderbolt 3 pentru transfer de date cu viteze de până la 40 Gbps, port DisplayPort şi port USB 3.1 dotat cu Power Delivery care poate alimenta dispozitivele externe cu până la 60W. În plus, utilizatorii pot conecta în serie două monitoare UHD 4K printr-un singur port, fără să fie nevoie de un hub sau un switch.

Utilizatorii pot alege dintr-o gamă variată de setări pentru a obţine acurateţea culorii; aceştia pot folosi matrice 3×3 şi 5×5 de compensare a uniformizării culorii pentru a asigura consistenţă şi luminozitate; de asemenea, pot să salveze parametrii de culoare în profiluri în procesorul integrat al monitorului. ASUS ProArt este compatibil cu principalele colorimetre precum X-rite i1 Display Pro şi gama Datacolor Spyder 5.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult