Asus prezintă ROG Swift PG278Q, un monitor cu rezoluţie 2560×1440 şi 120Hz rată de refresh

10.01.2014
Asus prezintă ROG Swift PG278Q, un monitor cu rezoluţie 2560x1440 şi 120Hz rată de refresh

Producător cu experienţă vastă în domeniul monitoarelor pentru jocuri, Asus a prezentat monitorul ROG Swift PG278Q, o bijuterie ce combină avantajele rezoluţiei WQHD cu beneficiile unui ecran ultra-rapid, cu timp de răspuns 1ms (GTG) şi rată de actualizare a imaginii de 120Hz. Bonus, avem şi suport pentru tehnologia G-SYNC, care promite eliminarea completă a efectului de sacadare a imaginii în prezenţa unei configuraţii cu placă video Nvidia.

Asus ROG Swift PG278Q

Monitorul construit în jurul unui ecran ce foloseşte pixeli cu dimensiune 0.233mm oferă luminozitate generoasă de 350cd/m² şi dispune de picior cu funcţie de rotire în mod portret şi suport pentru ajustarea pe înălţime şi înclinaţie. Suplimentar, rama cu lăţime 6mm şi sistemul de prindere VESA (100 × 100mm) înlesneşte montarea pe perete sau în configuraţii multi-monitor pentru sesiuni de gaming surround.

Navigarea sistemului de meniuri este realizată cu ajutorului unui joystic cu 5 căi, gândit pentru a oferi o modalitate mai rapidă de a ajunge la funcţiile dorite decât clasicele butoane instalate pe rama ecranului. La capitolul funcţii avansate, monitorul integrează GamePlus, cu acces la instrumente ce permit jucătorilor să exerseze şi să-şi îmbunătăţească performanţele. Mai exact, GamePlus constă într-un meniu OSD care afişează un reticul şi un cronometru peste imagine. Jucătorii pot selecta unul dintre cele patru tipuri de reticul pentru a se potrivi mediului din joc, în timp ce cronometrul le permite gamerilor să vadă timpul rămas în jocurile de strategie real-time.

Asus ROG Swift PG278Q

Activată în prezenţa unui PC cu placă video Nvidia de generaţie recentă, funcţia G-SYNC asigură ajustarea dinamică a ratei de împrospătare a ecranului, sincronizând monitorul cu rata de refresh efectivă a plăcii video. În acest mod pot fi redate mişcări fluide chiar şi la un framerate relativ mic, iar în prezenţa unui accelerator grafic performant efectul de stuttering este practic eliminat.

Asus ROG Swift PG278Q dispune de interfaţă DisplayPort 1.2 pentru redarea imaginilor la rezoluţia nativă, respectiv HUB cu 2 porturi USB 3.0 pentru conectarea perifericelor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult