ASUS Republic of Gamers a lansat monitorul Swift PG248Q, conceput pentru competiţiile de gaming

10.08.2016
ASUS Republic of Gamers a lansat monitorul Swift PG248Q, conceput pentru competiţiile de gaming

ASUS ROG Swift PG248Q dispune de un panou de 24″ cu format 16:9 şi rezoluţie FullHD (1920×1080), suportă un timp de răspuns de 1ms, iar rata de refresh poate fi crescută până la 180Hz.

Desemnat monitorul oficial al competiţiilor ESL ONE Cologne 2016 şi The International 2016, ROG Swift PG248Q include tehnologia NVIDIA G-SYNC şi un ecran performant cu rată de refresh nativă de 144Hz, care poate fi supratactată la frecvenţa de 180Hz. Ideal pentru jocurile de tip FPS, curse auto, strategie în timp real şi simulatoare sportive, panoul LCD cu timp de răspuns 1ms elimină deformările imaginii şi păstrează clare contururile, astfel încât utilizatorii să reacţioneze instantaneu la acţiunea din joc.

ASUS ROG Swift PG248Q

Tehnologia G-SYNC sincronizează rata de refresh a monitorului cu cea a plăcii grafice NVIDIA GeForce GTX, eliminând rupturile de cadre, deformările imaginii şi latenţele. Utilizatorii pot experimenta rata de refresh de 180Hz dacă au instalat un accelerator grafic NVIDIA GeForce GTX 1060 sau un model mai puternic de la acelaşi producător. ROG Swift PG248Q este compatibil cu kitul NVIDIA 3D Vision 2, fiind deschis divertismentului 3D.

Tehnologii exclusive ASUS GamePlus şi GameVisual

ROG Swift PG248Q integrează tasta rapidă ASUS GamePlus pentru o serie de îmbunătăţiri în jocurile rulate, precum reticulul pentru urmărirea ţintei, cronometru, contor pentru cadrele afişate şi funcţii de aliniere. Funcţia pentru reticul oferă patru semne diferite, în timp ce cronometrul de pe ecran, poziţionat în partea stângă, ajută jucătorii să vadă timpul rămas. Contorul pentru cadre informează utilizatorii despre fluiditatea jocului în derulare. Funcţiile de aliniere furnizează trei linii în toate cele patru colţuri ale ecranului pentru precizia configuraţiilor multi-display.

ASUS ROG Swift PG248Q

Monitorul dispune, de asemenea, de tehnologia ASUS GameVisual, ce pune la dispoziţia utilizatorilor şase moduri prestabilite – Scenery, Racing, Cinema, RTS/RPG, FPS (First-Person Shooter) şi sRGB – pentru a se potrivi diferitelor scenarii de utilizare. Această funcţie poate fi accesată printr-o tastă dedicată.

Opţiuni extinse pentru conectivitate

ROG Swift PG248Q oferă multe opţiuni de conectivitate, incluzând DisplayPort 1.2 şi HDMI. Două porturi USB 3.0 oferă viteze de până la 10 ori mai mari decât cele ale standardului USB 2.0, porturile putând fi folosite şi pentru reîncărcarea dispozitivelor mobile.

ASUS ROG Swift PG248Q

Tehnologie Ultra-Low Blue şi design ergonomic pentru mai mult confort

Tehnologia ASUS Ultra-Low Blue Light are patru niveluri prestabilite pentru filtru de lumină albastră, ce pot fi accesate cu uşurinţă prin intermediul meniului grafic afişat pe ecran. Tehnologia Flicker-Free ajută la reducerea pâlpâirilor, oferind mai mult confort în timpul sesiunilor lungi de gaming. ROG Swift PG248Q a trecut prin teste stricte şi a fost certificat de laboratoarele TÜV Rheinland în ceea ce priveşte emisia de lumină albastră şi tehnologia de reducere a scintilaţiei (pâlpâirilor).

ROG Swift PG248Q are o ramă foarte subţire şi este compatibil cu standardele VESA pentru montarea pe perete, fiind ideal pentru configuraţii multi-display. Standul ergonomic poate pivota, se poate înclina, roti şi ajusta pe înălţime, astfel încât utilizatorii să găsească poziţia ideală de lucru. Un sistem de management al cablurilor ajută utilizatorii să păstreze zona de joc cât mai ordonată, fără aglomerări de fire care să incomodeze.

Disponibilitate

Monitorul ROG Swift PG248Q va fi disponibil pe piaţa românească începând cu a doua jumătate a lunii august, la un preţ aproximativ de 2499 Lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult