ASUS Republic of Gamers prezintă ROG Swift PG27UQ, un monitor de gaming 4K UHD cu rată de refresh la 144Hz şi tehnologie G-SYNC HDR

28.05.2018
ASUS Republic of Gamers prezintă ROG Swift PG27UQ, un monitor de gaming 4K UHD cu rată de refresh la 144Hz şi tehnologie G-SYNC HDR

Adresat pasionaţilor de jocuri foarte pretenţioşi, ASUS ROG Swift PG27UQ face parte din primul val de monitoare 4K optimizate pentru titluri cu acţiune rapidă, suportând folosirea unei rate de împrospătare a imaginii de 144Hz, comparat cu numai 60Hz la monitoarele 4K obişnuite.

Pregătit pentru lansare în cursul lunii viitoare, ROG Swift PG27UQ este primul monitor de gaming care primeşte certificare DisplayHDR 1000, atestând capabilităţile pentru redarea de conţinut video HDR la cel mai înalt de calitate.

Arsenalul de tehnologii suportate mai include NVIDIA G-SYNC HDR, permiţând redarea jocurilor preferate folosind rezoluţie 4K Ultra HD şi HDR, fără ca fluiditatea imaginii să aibă de suferit atunci când numărul de cadre pe secundă generate de placa video nu coincide cu rata de împrospătare a ecranului.

Probabil, în premieră pentru un monitor de gaming, ROG Swift PG27UQ dispune de o sursă de lumină LED cu tehnologie Quantum Dot şi Local Dimming, împărţită pe 384 de zone controlabile individual. Scopul acestei dotări este redarea mult mai convingătoare a scenelor întunecoase din jocuri şi filme, îmbunătăţind nivelul de negru şi rata de contrast perceput.

Ecranul LCD cu tehnologie IPS oferă 99% acoperire a spectrului de culoare Adobe RGB şi 97% a celui DCI-P3.

Lista dotărilor este completată cu senzor pentru lumină ambientală care permite ajustarea automată a luminozităţii ecranului şi un suport ajustabil pe înălţime şi înclinaţie, care include celebrul sistem Light Signature, folosit la proiectarea logo-ului ASUS ROG pe suprafaţa mesei de birou.

Din păcate toate aceste dotări vin cu un preţ exorbitant, monitorul ASUS ROG Swift PG27UQ urmând să apară în ofertele magazinelor cu preţul de 1999.99 dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult