BenQ a lansat monitorul VW2245Z, cu panou VA full HD şi mod de citit dedicat

BenQ a lansat monitorul VW2245Z, cu panou VA full HD şi mod de citit dedicat

În anii care au trecut, BenQ s-a remarcat prin tehnologiile noi introduse în domeniul monitoarelor pentru birou. Un accent special a fost pus pe stresul la care sunt expuşi ochii în timpul petrecut la birou în faţa ecranului. Monitorul BenQ VW2245Z implementează trei tehnologii ce-ar trebui să ajute utilizatorul. Înainte de-ale trece în revistă, să vorbim despre specificaţii. Panoul cu diagonală de 21.5” este de tip VA, ceea ce înseamnă că vom avea parte de-o calitate bună a imaginii şi unghiuri de vizibilitate excelente. Contrastul real specificat este de 3.000:1, iar timpul de răspuns GtG este de 6 ms. Designul monitorului este plăcut, cu butoanele amplasate în spatele laturii drepte. Profilul ecranului este destul de subţire.

BenQ VW2245Z - monitor full HD cu diagonala de 21.5”

Unul din modurile de imagine ce pot fi activate pe monitorul BenQ VW2245Z este Reading Mode. El ajustează luminozitatea, contrastul şi temperatura de culoare pentru a permite ochiului să citească în condiţii cât mai relaxante. După cum ştim, cititul informaţiilor de pe hârtie este de preferat cititului pe un ecran iluminat din spate. De aceea ebook reader-ele sunt încă populare. Monitorul acesta vrea să se apropie cât mai mult de o carte fizică sau cel puţin de una digitală. O funcţie ce relaxează şi mai mult ochii este Low Blue Light. Monitorul reduce din spectrul de lumină albastră redat, oferind culori mai calde. Desigur, activarea acestei funcţii nu este indicată atunci când vă uitaţi la poze sau le editaţi.

BenQ VW2245Z - profilul şi amplasarea butoanelor

Monitorul de la BenQ dispune de tehnologia Flicker-free, ce reduce pâlpâitul imaginii la toate nivelurile de luminozitate ale ecranului. LED-urile ce iluminează ecranul sunt controlate acum în mod diferit. Rezultatul poate fi observat în modurile prezentate mai jos. Mai mult, ochii ar trebui să aprecieze în timp această diferenţă. Monitorul BenQ VW2245Z are o greutate de 2,7 kg şi dispune de intrări video DVI şi D-Sub. Preţul său pe piaţa românească este de 529 lei.

Tehnologia Flicker free

BenQ VW2245Z este disponibil pe piaţa românească

Urmărește Go4IT.ro pe Google News