BenQ lansează în România primul monitor cu ajustare automată a luminozităţii

26.04.2017
BenQ lansează în România primul monitor cu ajustare automată a luminozităţii

BenQ a anunţat lansarea noului său monitor EW2770QZ, recomandat pentru cei care au nevoie de un ecran potrivit pentru utilizarea acasă. Acesta beneficiază de o rezoluţie mai mare decât deja „banalul” Full HD şi vine echipat cu o tehnologie nouă numită B.I.+ (Brightness Intelligence Plus), care ajustează automat în timpul utilizării intensitatea luminozităţii şi temperatura de culoare, pentru a asigura o experienţă de utilizare confortabilă în orice moment al zilei.

EW2770QZ este un monitor diferit faţă de modelele de gaming pe care ne-am obişnuit să le vedem de la BenQ. Noul model vine cu un design elegant, cu ramă foarte subţire în jurul panoului. Acesta este capabil să afişeze rezoluţia QHD (2560 x 1440 pixeli) la 60 Hz, fiind potrivit pentru majoritatea cazurilor de utilizare. Monitorul beneficiază de un senzor de lumină ambientală, care este folosit de sistemul B.I.+.

Această tehnologie foloseşte atât lumina ambientală, cât şi informaţia afişată pe ecran pentru a ajusta luminozitatea şi temperatura de culoare, atât în funcţie de lumina din mediul înconjurător, cât şi în funcţie de scenele afişate. Panoul IPS este conform standardului sRGB, iar monitorul beneficiază de tehnologii de tip Flicker Free şi low blue light, pentru a proteja vedera utilizatorilor în timpul utilizării.

La capitolul dotări, WE2770QZ beneficiază de posibilitate de montură pe suport VESA, difuzoare stereo de 2W, cât şi compatibilitate cu monitoarele HDMI şi DisplayPort. BenQ introduce acest monitor pe piaţa din România la un preţ recomandat de 2189 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult