BenQ XL2430T Review

BenQ XL2430T Review
Prezentare şi detalii tehnice

Parte din oferta premium de monitoare pentru jocuri a producătorului BenQ, XL2430T atrage prin calitatea designului exterior şi performanţele deosebite oferite de ecranul cu rată de refresh 144Hz, capabil să întrunească aşteptările şi celor mai exigenţi gameri profesionişti.

Oferit ca un upgrade al apreciatului model XL2420T, BenQ XL2430T plusează prin reducerea timpului de răspuns de la 2ms la 1ms şi includerea de noi funcţii utile gamerilor cometitivi, cum ar fi Low Blue Light mode pentru reducerea oboselii ochilor în sesiunile nocturne de jocuri. Noul model preia şi funcţia Blur Reduction, oferind sincronizarea procesului de actualizare a imaginii cu sursa de lumină LED a ecranului pentru îmbunătăţirea dramatică a clarităţii scenelor în mişcare. Acţionând pentru optimizarea timpului de răspuns, funcţia Blur Reduction opreşte iluminarea ecranului de până la 120 ori pe secundă (la folosirea ratei de refresh 120 Hz), ascunzând privirii etapa de actualizare a imaginii. Rezultatul este o experienţă de vizionare similară monitoarelor CRT de odinioară, fără efectul de blur specific ecranelor LCD.

BenQ XL2430T

Totuşi, dacă scăderea luminozităţii indusă de activarea modului Blur Reduction nu este pe placul tuturor, monitorul mai are câteva atuuri importante: funcţia Instant Mode pentru reducerea efectului de Lag, respectiv Auto Game Mode pentru ajustarea automată a setărilor în funcţie de jocul rulat. Un alt aspect demn de luat în seamă pentru cei care obişnuiesc să petreacă foarte mult timp în faţa monitorului este tehnologia Flicker-Free, permiţând sursei de lumină LED să ilumineze ecranul la orice nivel de intensitate fără a apela la procedeul de modulare (PWM), luminozitatea constantă având efect odihnitor asupra ochilor.

BenQ XL2430T - opţiuni pentru conectare

Aşa cum se cuvine pentru un monitor cu pretenţii, BenQ XL2430T este oferit într-o carcasă din plastic rezistent la murdărire, susţinută pe un suport foarte solid cu structură din aluminiu, cu opţiuni ample pentru ajustarea ecranului pe înălţime şi înclinaţie, respectiv rotirea în mod portret. Diversele accesorii pentru gaming pot fi conectate la oricare din cei 2 conectori USB 3.0. Pe latura stângă a ecranului găsim ieşiri pentru căşti şi microfon, respectiv un suport retractabil pentru căşti. În dreapta ecranului avem 5 butoane fizice pentru accesarea sistemului de meniuri, plasate la vedere lângă butonul Power. Piesa de rezistenţă este însă telecomanda cu fir, oferită pentru acces rapid la setările monitorului. Foarte utilă şi comod de folosit, telecomanda de forma unui mouse este prevăzută cu rotiţă de scroll pentru ajustarea rapidă a setărilor şi derularea listelor de meniuri, buton Auto Game Mode dedicat şi încă 3 butoane asociate câte unui profil de imagine programabil.

BenQ XL2430T - suportul cu mâner

Din păcate monitorul prevăzut cu mâner pentru transport şi multiple facilităţi pentru automatizarea reglajelor nu include printre dotări şi o pereche de difuzoare, astfel că pentru sunet avem de ales doar între folosirea unui set de căşti, sau boxe audio achiziţionate separat.

BenQ XL2430T – detalii tehnice:

  • Ecran – TN, 24˝, Full HD
  • Tip iluminare – LED, cu tehnologie Flicker-Free
  • Timp de răspuns – 1 ms GtG
  • Unghi de vizibilitate – 170°/160°
  • Dimensiune punct – 0,276 mm
  • Luminozitate maximă – 350 cd/m2
  • Contrast – 1000:1 (real), 12.000.000:1 (dinamic)
  • Înclinare – -5/+20°
  • Reglaj înălţime – 140mm
  • Rotire în mod portret – Da
  • Consum – max. 50W
  • Motare perete – VESA 100 x 100 mm
  • Greutate – 7 Kg
  • Dimensiuni – 520 x 568 x 199 mm (cu suport), 335 x 568 x 61 mm (doar ecranul)
  • Tehnologii – Motion Blur Reduction, Flicker-free, Low Blue Light, Senseye 3
  • Conectori – 2x HDMI, 1x DisplayPort, 1x DVI, 1x VGA, 2x USB, 1x VGA, 1x căşti
  • Altele – suport pentru căşti, telecomandă externă

 

Părţi pozitive

Ecran cu rată de refresh 144 Hz
Timp de răspuns 1 ms şi input lag neglijabil
Bine calibrat din fabrică (profilul Standard)
Construcţie solidă şi multiple opţiuni pentru ajustare
Funcţia Blur Reduction
Telecomanda externă şi hub USB

Părţi negative

Unghiuri de vizibilitate mai puţin permisive, specifice ecranului cu tehnologie TN
Preţul piperat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult