DELL a anunţat lansarea monitorului UP3218K, cu rezoluţie 8K şi un preţ… piperat

06.01.2017
DELL a anunţat lansarea monitorului UP3218K, cu rezoluţie 8K şi un preţ... piperat

În ciuda faptului că monitoarele 4K încă nu au ajuns în mainstream, fiind în continuare prea scumpe pentru majoritatea utilizatorilor pentru a putea justifica achiziţia, DELL a anunţat la CES 2017 un nou monitor pentru PC cu rezoluţie 8K. Acesta poartă numele UP3218K şi vine ataşat de un preţ mai mare decât al unui PC high-end la care ar trebui acesta conectat. Desigur, publicul ţintă pentru un asemenea produs este utilizatorul care are nevoie de rezoluţie înaltă şi culori cât mai naturale.

UP3218K este echipat cu un panou de 32” şi oferă o rezoluţie de 7680 x 4320 pixeli, adică de patru ori mai mare decât 4K, şi afişează 1,07 miliarde de culori, acoperind astfel 100% din gamuturile AdobeRGB şi sRGB. Designul său este „moştenit” de la modelele mai vechi de monitoare de la DELL, cu picior şi construcţie din aluminiu.

Oficialii DELL prezenţi la dezvăluirea monitorului în cadrul CES consideră că preţul de 4999 dolari nu este tocmai exagerat, având în vedere că rezoluţia afişată este egală cu cea a patru monitoare 4K de dimensiuni mici. Fiind vorba despre un monitor high-end, compania americană recomandă acest monitor pentru designeri, fotografi şi alţi profesionişti din mediul creativ. Având în vedere puterea de procesare grafică necesară pentru rezoluţia 8K, jocurile video ies din discuţie momentan, întrucât hardware-ul pentru PC-uri nu este încă destul de puternic pentru a oferi performanţă ridicată în rezoluţii care depăşesc 4K.

DELL UP3218K va ajunge pe piaţă pe 23 martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult