HP lansează primul său monitor 5K, alături de noi monitoare cu ecran curbat şi monitoare 3D

05.01.2015
HP lansează primul său monitor 5K, alături de noi monitoare cu ecran curbat şi monitoare 3D

HP diversifică oferta de monitoare pentru PC lansând primul său ecran cu rezoluţie 5K, alături de noi monitoare 4K, monitoare 3D şi monitoare cu ecran curbat. Cireaşa de pe tort este însă un monitor pe care HP îl promovează drept sistem de realitate virtuală.

HP Zvr Virtual Reality Display

Cu diagonală 23.6˝, Zvr Virtual Reality Display este un monitor Full HD cu tehnologie 3D pasivă, care poate fi folosit împreună cu ochelari puţin costisitori prevăzuţi cu lentile polarizate. Comparat cu deja banalele monitoare 3D, noul monitor îşi justifică denumirea „virtual reality” graţie unui stylus pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a roti şi muta obiectele 3D redate pe ecran. În plus, este prezent şi un sistem cu patru camere video montate pe rama ecranului, folosite pentru a urmări mişcările capului şi detecta zona de pe ecran unde avem ţintită privirea. Orientarea machetelor 3D redate pe ecran este ajustată automat în funcţie de mişcările capului, încât utilizatorii să poată observa perspective diferite, care se modifică în funcţie de unghiul din care privesc suprafaţa ecranului. Oferind o experienţă apropiată ochelarilor VR, dar fără a învălui complet ochii utilizatorului, sistemul poate avea aplicaţii în domeniul profesional, permiţând designerilor să inspecteze machete virtuale ale produselor la care lucrează, dar şi în şcoli.

HP a lansat şi două noi monitoare cu ecran curbat, cu diagonală 27˝ şi 34˝. Cu preţ de 999 dolari şi disponibil din luna aprilie, HP Envy 34c pune la dispoziţie un ecran cu rezoluţie 3440×1440 şi format ultra-wide 21:9. Propus ca alternativă la configuraţiile dual-monitor, ecranul atrage prin spaţiul foarte generos disponibil pe orizontală şi opţiunile pentru conectivitate: DisplayPort şi două ieşiri HDMI, dintre care una compatibilă MHL pentru folosirea cu dispozitive mobile. Mai degrabă banal, modelul HP Pavilion 27c cu ecran de 27˝ este limitat la rezoluţia 1920×1080 şi rată de aspect 16:9. Oferit la preţul de 399 dolari, acesta oferă conectori VGA şi HDMI cu suport MHL.

HP Envy 34c

Oferta HP de monitoare 4K include două noi modele, cu diagonală 27˝ (preţ 749 dolari şi disponibil din luna ianuarie) şi 23.8˝ (preţ 549 dolari şi disponibil din luna aprilie). Ambele ecrane folosesc rezoluţie 3840×2160, pot reproduce o paletă de 1.07 miliarde culori şi sunt montate pe un picior ajustabil care permite rotirea în mod portret. Conectarea la PC este posibilă prin interfaţă DisplayPort, DVI, HDMI, Mini-DisplayPort, respectiv MHL pentru folosirea cu dispozitive movile. În plus, avem la dispoziţie şi un Hub cu 3 conectori USB 3.0.

HP Z27q

Primul monitor 5K din oferta HP, Z27q pune la dispoziţie un ecran IPS cu rezoluţie 5120×2880 pixeli, corespunzătoare rezoluţiei foto de 14.7MP şi de şapte ori rezoluţia unui monitor Full HD. Precum celelalte monitoare 4K din ofertă, HP Z27q foloseşte o paletă de 1.06 miliarde culori şi include funcţii avansate pentru redarea simultană a mai multor surse de semnal video, alegând între modurile picture-in-picture şi picture-by-picture.

Monitorul HP Z27q va putea fi achiziţionat începând cu luna martie la preţul de 1299 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult