Mai multe detalii despre monitorul panoramic de la Alienware

10.01.2008
Mai multe detalii despre monitorul panoramic de la Alienware

În urma unei „anchete” mai amănunţite s-au mai aflat câteva date despre monitorul panoramic prezentat de Alienware la CES 2008. Aşa cum s-a speculat, este vorba de patru proiectoare cu LED-uri care afişează imaginea pe o suprafaţă concavă. Pentru a avea cea mai bună percepţie a imaginii, jucătorul trebuie să fie plasat la o distanţă de 60 cm de mijlocul ecranului. Timpul de răspuns de doar 0.02 ms nu face decât să bucure amatorii de jocuri, fiind semnficativ mai rapid decât LCD-urile actuale.

Monitorul panoramic de la Alienware

Cu toate că va fi un produs Alienware, ecranul va fi produs de o firmă ODM (original design manufacturer) numită Ostendotech. Tehnologia din spatele rezoluţiei de 2880×900 pixeli are la bază componente avansate de procesare a imaginii, dar jocurile se pare că o vor suporta fără probleme. Conform oficialilor, ecranul va fi disponibil cu siguranţă în a doua jumătate a anului curent. Carcasa şi designul vor fi schimbate, la CES fiind prezentat doar un prototip funcţional. Singurul aspect important care nu a putut fi însă aflat a fost preţul.

Update: Unii s-au uitat ceva mai bine pe la standurile de la CES 2008 şi au avut surpriza să descopere că un ecran identic cu cel prezentat de Alienware se poate găsi şi în ograda celor de la NEC. Aceştia din urmă au vut decenţa să pună lângă el o etichetă informativă în care specifică producătorul, Ostendo, rezoluţia şi contrastul. Cu acestă a doua apariţie a ecranului putem spune că se dublează şansele ca să vedem o versiune comercială în acest an.

Ecran panoramic de la NEC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News