Philips Two-in-One: soluţie dual-monitor pentru profesioniştii limitaţi de spaţiu

18.03.2015
Philips Two-in-One: soluţie dual-monitor pentru profesioniştii limitaţi de spaţiu

Orice profesionist care lucrează cu fişiere multimedia preferă să folosească minim două display-uri. Din păcate nu există foarte multe soluţii dual-display care să aibă loc pe orice birou, multe locuri de muncă oferind spaţiu insuficient pentru a găzdui două monitoare. Philips crede că are soluţia pentru cei care se lovesc de astfel de probleme, lansând modelul Brilliance 19DP6QJNS, care oferă două monitoare pe un singur stand.

Desigur, soluţia Philips necesită şi câteva compromisuri. În primul rând, trebuie să te asiguri că două display-uri de 19” cu raport de aspect 5:4 sunt de ajuns. Apoi trebuie luat în considerare că fiecare dintre acestea oferă rezoluţia deloc impresionantă de 1280 x 1024. Deşi împreună oferă o rezoluţie apropată de cea a unui singur monitor QHD şi o diagonală totală de aproximativ 32”, probabil că diferenţa între modelul Two-in-One şi un monitor de dimensiuni mai mari şi rezoluţie mai înaltă nu este atât de mare.

Singurul lucru cu adevărat atrăgător pe care îl primeşti de la cele două monitoare Philips faţă de unul singur mai mare este separarea celor două spaţii de lucru, care pot ajuta la crearea unui mod de lucru mai ordonat. Faptul că cele două monitoare sunt legate de un singur picior de susţinere duce la economisirea spaţiului de pe birou, lucru care poate sau nu să fie o problemă. Din fericire, cele două panouri sunt de înaltă calitate, oferind luminozitate de 250 de candele/metru pătrat şi un raport de contrast de 20.000.000:1.

Pe lângă cele două monitoare, soluţia dual-monitor 19DP6QJNS integrează şi două porturi USB 2.0 (câte unul pe fiecare monitor), difuzoare stereo şi un webcam. Port-urile sunt împărţite între cele două display-uri. Unul integrează o mufă VGA şi una DisplayPort, în timp ce celălalt oferă HDMI (cu suport MHL) şi VGA. Preţul de 499 de dolari poate părea cam piperat, însă acesta nu este un monitor pentru oricine. Profesioniştii care sunt limitaţi de spaţiu, dar care au nevoie monitoare multiple pentru a-şi uşura munca vor aprecia cu siguranţă existenţa monitoarelor Philips, mai ales că vin cu un sistem de prindere propriu, cu posibilitate de înclinare de 22,5 grade de la baz şi ridicare de 10 cm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult