Primul monitor Philips cu suport USB-C

07.06.2016
Primul monitor Philips cu suport USB-C

Cu rezoluţie QHD şi diagonală 25”, Philips 258B6QUEB este primul monitor Philips care dispune de conectivitate USB type-C, pentru folosirea cu dispozitive de ultimă generaţie.

Noul USB C promite să fie singura interfaţă de care utilizatorii vor avea nevoie, acelaşi cablu putând folosi la transferuri de date la viteze mari, încărcarea dispozitivelor şi conectarea monitorului la telefon sau notebook.

Philips 258B6QUEB suportă o viteză de transfer de până la 10 Gbps (sau 1,280 MB/s) prin interfaţa Gen-2 USB 3.1 (USB C) şi de până la 5 Gbps prin Gen-1 USB 3.0.

USB 3.1 este de douăzeci de ori mai rapid decât USB 2.0; de exemplu, un film 4K poate fi transferat în mai puţin de 60 de secunde. Profilul subţire al conectorului îl face potrivit atât pentru dispozitivele ultra portabile cât şi pentru notebook-uri. Orientarea mufei este reversibilă acest lucru oferind şi mai mult confort din punctul de vedere al acesibilităţii. De asemenea şi alternativele video sunt variate, întrucât monitorul vine cu porturi HDMI, DisplayPort 1.2, DVI şi VGA.

 “În prezent eficienţa conectivitatăţii joacă un rol important în menţinerea productivităţii oamenilor. Astfel, suntem încântaţi să oferim utilizatorilor acest nou monitor de 25 de inci, cu cea mai recentă şi cea mai bună conectivitate USB de pe piaţă. Conexiunea USB de tip C permite utilizatorilor să îşi încarce notebook-urile prin intermediul monitorului, eliminând necesitatea cablurilor electrice suplimentare. Toate conexiunile – de date, alimentare şi video trec printr-un singur cablu” a declarat Albert Ulfmann, product manager (monitoare) al Philips Europa din cadrul MMD.

Dincolo de opţiunile pentru conectare, Philips 258B6QUEB este un monitor cu ecran IPS, capabil să redea imagini la rezoluţie 2560×1440 pixeli, folosind rată de refresh la 60 Hz. Modelul se poată lăuda cu unghiuri de vizionare generoase (178°/178°) şi luminozitate de  350 cd/m2, contrast nativ 1000:1 şi o paletă de 16.7 milioane culori. Printre dotări se mai numără un set de difuzoare stereo încorporate (2x 2W), conector DVI-D şi VGA, DisplayPort şi ieşire pentru căşti.

Piciorul de susţinere ergonomic permite rotirea ecranului la 90° pentru folosirea în modul portret, X ajustarea înălţimii cu până la 130mm şi a înclinaţiei ecranului.

Monitorul Philips 258B6QUEB QHD va fi disponibil în magazinele de specialitate începând cu luna iunie la un preţ de 1.799 Lei.

Vezi şi BenQ XL2730Z [REVIEW]

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult