25 de miliarde de piese audio cumpărate din iTunes Store

07.02.2013
25 de miliarde de piese audio cumpărate din iTunes Store

Acum aproape zece ani, când Steve Jobs a anunţat deschiderea magazinului online de muzică iTunes Music Store (acum iTunes Store), pasul făcut de Apple a fost privit cu reticenţă deoarece compania trebuia să se lupte cu o omniprezentă piraterie şi accesibilitatea unor servicii precum Napster sau Audiogalaxy.

După cum am văzut ulterior, criticii au subestimat numărul celor care doresc să obţină în mod legal muzică, iar iTunes Store a devenit cel mai mare magazin de muzică din lume, acesta deţinând două treimi din piaţa muzicală online şi 29 de procente din cea totală.

Cu două luni înaintea celei de-a zecea aniversări a lansării serviciului, Apple a anunţat că un client al magazinului său de muzică a cumpărat piesa audio cu numărul 25.000.000.000. Melodia în cauza este „Monkey Drums” (Goksel Vancin Remix) de Chase Buch, iar norocosul cumpărător este Phillip Lüpke din Germania. Pe lângă onoarea de a-şi vedea numele alăturat acestui eveniment, cetăţeanul german a primit şi un cadou consistent, care constă într-un cupon iTunes în valoare de 10.000€, mai mult decât suficient pentru a trece în legalitate orice colecţie muzicală personală.

Conform datelor oferite de Apple în septembrie 2012, iTunes Store deserveşte 400 de milioane de conturi şi 315 milioane de terminale iPod, iPhone sau iPad, utilizatorii cumpărând sau descărcând din nou piese audio într-un ritm de 15.000 pe minut.

Secţiunea pentru aplicaţii a atins acest record acum aproape un an, în martie 2012.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News