A fost lansat un muzeu online care prezintă site-urile din ultimii 20 de ani ale muzicianului Prince

A fost lansat un muzeu online care prezintă site-urile din ultimii 20 de ani ale muzicianului Prince

Fanii legendarului muzician Prince au lansat luni, 4 iulie, un muzeu virtual, pe internet, în care se pot găsi site-urile prin care s-a promovat cântăreţul în ultimii 20 de ani de carieră, informează contactmusic.com.

„Am lansat, iniţial, o platformă ce încadra 12 dintre cele mai populare site-uri ale lui Prince, dar în ultimii 20 de ani, Prince a lansat aproape 20 de site-uri diferite şi a administrat mai multe conturi personale de social media. A vorbit pe nenumărate chat-uri online, fiind conectat direct cu fanii din întreaga lume”, a declarat pentru Billboard, Sam Jennings, director al Muzeului Online Prince.
„Acest muzeu este o arhivă a lucrărilor sale şi un memento a tot ceea ce a realizat ca artist independent, cu sprijinul comunităţii sale vibrante şi dedicate online-ului”, a completat acesta.

Proiectul a fost creat chiar de către persoanele care au lucrat cu Prince la toate proiectele sale de pe internet.

Jennings a adăugat: „Muzeul a fost construit de oamenii care au lucrat direct cu Prince, la aceste proiecte. Suntem iniţiatori, suntem experţi. Este o muncă din dragoste, nu pentru bani. Nu va fi vândut niciun download şi nu este necesară nicio taxă de membru, pentru a intra în comunitatea fanilor. Dar avem aproape toate site-urile oficiale ale lui Prince”.

Muzeul Online Prince a fost înfiinţat la numai două luni de la moartea cântăreţulului. Acesta a murit la vârsta de doar 57 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de fentanil.

Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pioner al „sunetului Minneapolis”. Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult