Amazon Prime video este disponibil şi în România

14.12.2016
Amazon Prime video este disponibil şi în România

Amazon Prime video poate fi acum accesat şi din România. Serviciul de streaming pentru filme şi seriale era în trecut accesibil doar în cele cinci regiuni în care serviciul Amazon Prime era disponibil, însă acum conţinutul video este accesibil în 200 de ţări din toată lumea. Singura ţară importantă care nu este pe listă este China, regiune în care nici Netflix nu activează în mod oficial. Avantajul Prime Video faţă de Netflix este însă preţul, Amazon oferind atât abonamente mai ieftine, cât şi un discount promoţional.

Începând de astăzi, oricine doreşte să îşi facă un abonament pe Amazon Prime Video o poate face fără a folosi VPN. Conturile noi beneficiază de şapte zile de acces gratuit la întreaga librărie de seriale şi filme, urmând ca preţul abonamentului să fie de 6 euro pe luna. Pentru a atrage un număr cât mai mare de abonaţi încă de la început, Amazon scade preţul abonamentului la 3 euro pe luna pentru primele şase luni.

Asemeni Netflix, abonamentul Amazon Prime Video poate fi anulat în orice moment şi reactivat după bunul plac. Acest lucru oferă flexibilitate în utilizare, mai ales dacă abonaţii sunt interesaţi doar de anumite seriale şi filme. Printre exclusivităţile Prime Video se regăseşte noul show auto The Grand Tour, realizat de vechii prezentatori ai emisiunii Top Gear (Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond), serialul The Man in the High Castle şi serialul Transparent, în timp ce oferta de filme include titluri precum No Country for Old Men, Cloverfield, Fast & Furious, Watchmen, Despicable me şi American Pie, printre multe altele.

Serviciul Amazon Prime Video va adăuga în timp şi conţinut regional, însă momentan în România avem acces doar la o parte din librăria completă de filme şi seriale din Statele Unite. Din acest motiv, momentan conţinutul de pe Prime Video nu este tradus în limba română, însă probabil că în timp vor fi adăugate şi subtitrări. Serviciul poate fi accesat atât din browser, cât şi din aplicaţii dedicate pentru smartphone-uri, televizoare inteligente şi console de jocuri, iar conţinutul poate fi stocat local pentru vizionare offline. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult