Boxă surround de la Sony

18.05.2007
Boxă surround de la Sony

Sistemele Home Cinema sunt la mare căutare şi, cu toate că oferă o sonorizare deosebită şi reuşesc să ne transpună cu uşurinţă în lumea imaginară a filmului, acesta au şi dezavantaje. Un aspect deranjant al sistemelor mai sus amintite este multitudinea de fire necesare pentru interconectarea lor, dar acest aspect se va schimba cu ajutorul Sony.

Rin Standing Speakers au fost concepute de Masakazu Kanatani şi Takahiro Tsuge şi prezentate la concursul de design Sony Design X Master Craft Lombardia susţinut în Plazza Del Duamo Milano. Aceste boxe prototip sunt realizate din materiale neconvenţionale şi după un design nonconformist. Rin Standing Speaker se deosebesc şi prin modul de propagare al sunetului. Acesta nu este unidirecţional, aşa cum se întâmplă în cazul multor sisteme audio (de aici şi necesitatea unui număr mare de sateliţi pentru sistemele surround), ci “împrăştie” sunetul în toate direcţiile.

Boxă surround de la Sony

Rin Standing Speaker este o boxă cilindrică dispusă pe un piedestal de marmură Lombardy. Prima parte a cilindrului este şi ea realizată din acelaşi tip de marmură şi se continuă cu un alt doilea cilindru care, de data asta, este transparent. La Sony Design X Master Craft Lombardia au fost prezentate multe prototipuri deosebite: de la lămpi dotate cu difuzoare, până la fotolii surround şi chiar rame de fotografii sonorizate. Sony a avut parte de multe idei noi, rămâne să vedem care dintre acestea ajung la raft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News