Filme de Crăciun – ce filme vedem de Crăciun în 2009

11.12.2009
Filme de Crăciun – ce filme vedem de Crăciun în 2009

Ne-am obişnuit deja ca în fiecare an să fie lansate o serie de filme de Crăciun care să aibă mai mult sau mai puţin legătură cu sărbătoarea şi perioada respectivă. Marii producători de la Hollywood profită de finalul de an pentru a oferi titluri care se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor. În continuare vom prezenta câteva filme noi pe care le vom putea viziona pe marile ecrane în ultima lună din anul 2009.

A Christmas Carol (O poveste de Crăciun)

Bazat pe o nuvelă a lui Charles Dickens, filmul de animaţie ni-l prezintă pe Ebenezer Scrooge (Jim Carrey), un britanic bogat şi zgârcit pentru care Crăciunul nu mai are nicio semnificaţie. El va fi reconectat la magia acestei sărbători de trei spirite care-l vor duce în trei călătorii imaginare. A Christmas Carol a fost lansat luna trecută în ţara noastră şi poate fi urmărit pe marile ecrane împreună cu copiii, fiind un film de Crăciun realizat în special pentru ei.

Ho Ho Ho

Aceasta este poate prima comedie românească de Crăciun din ultimele decenii şi îi are în rolurile principale pe Ştefan Bănică Jr., Alina Chivulescu şi Pavel Bartoş. Horaţiu (Bogdan Iancu) are 8 ani şi încă mai crede în Moş Crăciun. Cadoul său de sărbători, o zi la mall, se transformă într-o adevărată aventură când se pierde de mama sa şi face cunoştinţă cu un hoţ deghizat în Moş Crăciun. Filmul a fost lansat pe 20 noiembrie şi încă mai rulează în cinematografe.

Avatar

Cu o săptămână înainte de Crăciun, James Cameron lansează mult aşteptatul film Avatar, inclusiv în ţara noastră. S-a vorbit mult despre acest proiect care a fost posibil doar datorită tehnologiei de ultimă generaţie. Generat în mare parte pe calculator, filmul urmăreşte un grup de militari pe o planetă extraterestră, interesaţi să obţină un metal cu proprietăţi speciale. În calea lor stau băştinaşii Navi, cu o înălţime de peste 3 m, însă fără armele moderne de pe Terra. Nu vă recomandăm să vă aduceţi copiii cu dumneavoastră în cinematografe pentru acest film.

Law Abiding Citizen (Motivat să ucidă)

Acesta este cel mai aşteptat thriller al sfârşitului de an. Gerard Butler este frustrat deoarece la 10 ani de la moartea soţiei şi fiicei sale, unul din ucigaşi este eliberat în mod legal. Având în urma sa mai multă experienţă decât ar crede ceilalţi, el decide să-şi facă dreptate şi să pedepsească în acelaşi timp sistemul care a dat greş, reprezentat de un tânăr procuror (Jamie Foxx). Ajuns în închisoare, cel care părea a fi un simplu inventator pune la cale atentate chiar din spatele gratiilor. Dacă vreţi să aflaţi întreaga poveste, puteţi merge să vizionaţi Law Abiding Citizen în cinematografe începând din 11 decembrie.

Zombieland (Bun venit în Zombieland)

Nerecomandată copiilor mai mici de 15 ani, această comedie pare să fie o variaţiune pe aceeaşi temă a zombilor. Din fericire, ea se transformă într-una din cele mai bune comdii din anul acesta, în mare parte datorită celor patru actori principali între care se numără Woody Harrelson şi Jesse Eisenberg. Deşi ar trebui să aibă profunde accente horror, filmul are mai puţini morţi-vii ca de obicei. Adolescenţii probabil că îl vor gusta, însă copiii vor trebui lăsaţi acasă.

Cloudy With a Chance of Meatballs (Stă să plouă cu chiftele)

Această peliculă de animaţie face parte din seria de filme de Crăciun lansate în 2009 care se pot viziona împreună cu copiii. Inspirată de o carte pentru copiii, povestea îl prezintă pe un inventator tânăr care încearcă să îmbunătăţească viaţa celor din jurul său. Ceea ce la început a părut a fi un experiment eşuat se transformă într-o dramă pentru un orăşel izolat. Mâncarea care cade din cer este bună, însă atunci când clătitele ajung mai mari decât casa, mâncatul în stradă poate fi periculos. Stă să plouă cu chiftele a avut premiera în ţara noastră la sfârşitul lunii trecute.

Planet 51 (Planeta 51)

Pământenii se tem de o posibilă invazie extraterestră, dar cum ar fi dacă lucrurile ar sta invers? Atronautul Charles Baker (Dwayne Johnson) crede că este prima fiinţă inteligentă care a ajuns pe Planeta 51, însă o simplă ceremonie de fixare a steagului se transformă într-o aventură printre extratereştrii. El este acum în rolul „extraterestrului” periculos, căutat de agenţiile guvernamentale de pe planeta 51. Pentru comedia animată în care veţi auzi vocile lui Gary Oldman şi Jessica Biel sunteţi aşteptaţi în cinematografe cu copiii începând din prima săptămână a lunii decembrie.

Aici se încheie lista noastră scurtă cu filme de Crăciun şi nu numai, care pot fi vizionate pe marile ecrane în ultima lună a lui 2009. Dacă aveţi şi alte sugestii de titluri care vor apărea înainte de sfârşitul anului sau imediat după 1 ianuarie, aveţi la dispoziţie căsuţa de comentarii de mai jos. Această listă cu filme de Crăciun include titluri pe care am fi dorit să le prezentăm odată cu cele mai importante filme din 2010, însă data de lansare nu ne-a permis.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News