HBO, WBTV şi Jonathan Nolan intenţionează să creeze un serial SF pe baza celebrei serii Fundaţia

11.11.2014
HBO, WBTV şi Jonathan Nolan intenţionează să creeze un serial SF pe baza celebrei serii Fundaţia

Iubitorii de literatură ştiinţifico-fantastică au astăzi un motiv de bucurie, scenaristul, regizorul şi producătorul Jonathan Nolan afirmând că lucrează la adaptarea pentru micul ecran a faimoasei serii de romane Fundaţia a lui Isaac Asimov. Proiectul este unul ambiţios iar data concretizării este necunoscută, însă Nolan are măcar nişte parteneri de calibru care ne dau speranţe că nu vom avea parte iar de un abandon: HBO şi Warner Bros.

Romanele din seria Fundaţia nu sunt doar unele dintre cele mai bine vândute din istoria literaturii de ficţiune, ci şi unele dintre cele mai îndrăgite, acestea figurând în abecedarul literaturii SF alături de alte serii celebre precum Dune, Ender Lumea Inelară sau Marte. Pe de altă parte, chiar dacă nu este chiar atât de celebru precum fratele său Christopher Nolan, Jonathan şi-a pus amprenta asupra scenariilor unor filme sau seriale celebre precum Memento, Person Of Interest, The Dark Knight, The Dark Knight Rises şi Interstellar, deci putem spera la o adaptare suficient de bună a cărţilor lui Asimov.

Jonathan Nolan este deja implicat într-un proiect HBO. În prezent, acesta lucrează la adaptarea pentru televiziune a filmului Westwood, care a fost scris şi regizat acum 30 de ani de Michael Crichton. Din acest motiv, proiectul ecranizării seriei Fundaţia poate fi considerat unul îndepărtat, neştiindu-se prea clar în acest moment dacă este vorba de un serial amplu, un mini-serial şi nici măcar dacă Nolan se va axa pe trilogia originală Fundaţia sau pe cea completă, care include şapte romane.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News