Netflix adaugă suport pentru redare în format HDR pe patru noi smartphone-uri

Netflix a anunţat extinderea suportului pentru tehnologia HDR pe smartphone-uri. După ce a lansat această funcţie pe LG G6 în primăvara acestui an, serviciul de streaming video a adăugat pe listă încă patru noi smartphone-uri compatibile. Este vorba despre modele produse de LG, Samsung şi Sony, singurii producători care oferă smartphone-uri cu display-uri compatibile în acest moment.

LG a avut o perioadă de exclusivitate pe capabilităţile HDR ale aplicaţiei Netflix pe LG G6, însă acum este posibilă redarea conţinutului HDR10 şi Dolby Vision şi pe alte modele. LG V30, noul flagship al companiei coreene, alături de Samsung Galaxy Note8, Sony Xperia  XZ Premium (lansat în primăvară la MWC) şi noul Xperia XZ1 sunt cele patru noi smartphone-uri cu display HDR care intră pe lista de dispozitive compatibile cu redarea de conţinut HDR pe Netflix.

Netflix recomandă instalarea celei mai noi versiuni ale aplicaţiei şi cel mai recent firmware pentru aceste smartphone-uri, însă trei dintre acestea nici nu sunt lansate, deci este foarte posibil ca totul să funcţioneze fără nevoia de actualizări manuale. Curioasă este însă faptul că Netflix a omis să ofere suport pentru HDR pe Samsung Galaxy S8, un smartphone pe care la momentul apariţiei Samsung îl lăuda pentru panoul Super AMOLED compatibil cu standardul HDR.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat