Spotify doreşte să îmbunătăţească căutările în cadrul serviciului cu sugestii din partea utilizatorilor

13.03.2018
Spotify doreşte să îmbunătăţească căutările în cadrul serviciului cu sugestii din partea utilizatorilor

Acum că Spotify este disponibil în România, putem urmări mai îndeaproape evoluţia serviciului de streaming. Aproape simultan cu lansarea din regiunea noastră, compania omonimă a lansat o nouă funcţie pentru aplicaţia pentru desktop Spotify, care permite utilizatorilor să sugereze modificări în metadata conţinutului din portofoliu, pentru a asigura căutări mai rapide şi relevante, cât şi pentru a garanta veridicitatea informaţiilor listate.

Noua funcţie se numeşte Line-In şi funcţionează prin intermediul unui site dedicat. Practic, orice utilizator de Spotify poate accesa meniul contextual de lângă fiecare melodie, album sau artist (reprezentat de trei puncte „…”) şi pot să apese pe butonul „Suggest an Edit”. Această acţiune deschide line-in.spotify.com, unde sunt listate toate melodiile de pe serviciu.

Odată ajuns pe Line-In, utilizatorul poate să editeze toate caracteristicile unui item, de la numele artistului, numele albumului, genul în care este încadrat, să spună dacă conţine sau nu material explicit, dacă există un alt nume alternativ pe care fanii l-ar putea căuta în locul celui listat, să adauge limba în care este cântată melodia, dacă este asociat cu vreo stare de spirit sau dacă au contribuit şi alţi artişti la realizarea melodiei sau albumului. Nu în ultimul rând, pot fi adăugate link-uri către alte site-uri.

Desigur, Spotify nu va modifica conţinutul imeditat, aşteptând mai multe sugestii din partea fanilor. Odată ce un item are un număr destul de mare de sugestii pentru modificări, echipa editorială va verifica conţinutul şi va aproba sau va anula modificările. Acestea intră in vigoare doar după ce sunt verificate şi aproabate.

Momentan funcţionalitatea Line-IN este disponibilă doar pe desktop, însă Spotify a anunţat că lucrează deja la o aplicaţie pentru mobil care va permite capabilităţi similare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult