Spotify testează o nouă interfaţă şi control vocal în aplicaţia de mobil

15.03.2018
Spotify testează o nouă interfaţă şi control vocal în aplicaţia de mobil

Lansarea în România a adus Spotify în atenţia noastră mai mult decât o făcea în mod normal, însă compania pare să se pregătească serios pentru listarea la bursă de anul acesta. Extinderea serviciilor în noi teritorii pare să fie doar începutul, compania având în plan atât o nouă interfaţă, cât şi implementarea unui soi de asistent virtual pentru aplicaţia de mobil. Ambele funcţii sunt disponibile pentru un număr limitat de utilizatori şi par să funcţioneze destul de bine.

În primul rând, utilizatorii de Android care îşi fac conturi noi pentru varianta gratuită de Spotify, beneficiază de o interfaţă complet nouă, care nu este disponibilă utilizatorilor deja existenţi. Aceasta renunţă la design-ul concentrat, care încerca să ofere cât mai multă informaţie pe un singur ecran, adoptând în schimb imagini mai mari pentru coperţile albumelor, pictograme noi şi colorate pentru diverse genuri, cât şi liste mai „aerisite” în căutări.

Aplicaţia se întoarce la interfaţa veche imediat ce este folosit un cont mai vechi, indiferent dacă este pe versiunea veche sau pe cea Premium. Pentru a testa însă aplicaţia nouă, este necesară ştergerea celei vechi şi reinstalarea ei.

De asemenea, Spotify încearcă să o ia puţin înainte celor de la Apple, care permit controlul vocal pe boxa inteligentă HomePod doar pe Apple Music. Întrucât serviciul Spotify poate fi folosit alături de HomePod de pe orice dispozitiv compatibil cu standarul AirPlay, compania a decis să implementeze control vocal direct în aplicaţia pentru mobil. Această capabilitate este derivată din aşa-numitul „driving mode” care a fost într-un test beta limitat în 2017 şi permite comenzi precum „Play my Discover Weekly”, „Play [X] Artist”, „Play [X] Song”, „Play [X] Genre” şi poate oferi şi control asupra redării (play/pause/next). Singurul dezavantaj este faptul că este necesară apăsarea fizică a unui buton de pe ecranul telefonului sau tabletei pentru a activa comanda vocală.

Ambele funcţii sunt momentan în test, însă cu siguranţă vor fi lansate în viitorul apropiat, poate chiar împreună.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult