Star Wars Rogue One şi Episode VIII confirmate, ajung în cinematografe în 2016 şi 2017

Star Wars Rogue One şi Episode VIII confirmate, ajung în cinematografe în 2016 şi 2017

Următorul film din seria Star Wars, episodul al VII-lea, este programat să apară în luna decembrie a acestui an, însă deja Disney şi Lucasfilm pregătesc alte două filme din celebra serie. Deşi nu cunoaştem prea multe detalii nici despre filmul care se lansează anul acesta, avem deja informaţii despre următoarele titluri, dintre care unul va fi separat de seria principală. Anunţul vine pe căi oficiale, chiar de la CEO-ul Disney, Bog Iger.

Star Wars: Rogue One ar putea fi bazat pe aventurile piloţilor de navete X-Wing

După noul Star Wars Episode VII: The Force Awakens, Disney va aduce în cinematografe un film numit Rogue One. Acesta va fi primul „spin-off” al universului Star Wars şi se va concentra pe personaje care nu fac parte din firul narativ principal al episoadelor vechi sau noi. Numele „Rogue One” sugerează un scenariu bazat pe aventurile piloţilor de navete spaţiale X-Wing, care au apărut în trecut în episoadele IV, V şi VI în secvenţele cu lupte spaţiale. Acest film va fi doar primul dintr-o serie de aventuri alternative la filmele principale din serie, sugerând că următorul titlu de acest gen ar putea să ofere o poveste complet separată.

Rogue One are deja şi o dată de lansare, pe 18 decembrie 2016, iar de realizarea lui se vor ocupa Chris Weitz, în rol de scenarist, şi Gareth Edwards pe scaunul regizorului. Singurul actor confirmat pentru noul film este Felicity Jones, care a apărut de curând în filme precum The Theory of Everything şi The Amazing Spider-Man 2.

Alături de anuţul acestui titlu, au apărut şi primele detalii despre Episodul VIII al seriei principale Star Wars. Momentan nu există un subtitlu pentru acest film, însă şi acesta are o dată de lansare stabilită. Spre diferenţă de Episodul VII şi Rogue One, viitorul episod VIII nu va fi lansat iarna. 26 mai 2017 este momentul în care acest film va ajunge în cinematografe, data de lansare fiind poziţionată special pentru a sărbători 40 de ani de la debutul primului film Star Wars (lansat pe 25 mai 1977).

Se pare că J.J. Abrams nu va regiza episodul VIII. Rian Johnson va fi atât scenaristul cât şi regizorul acestui film. Acesta a regizat în trecut filmul Looper, cât şi numeroase episoade ale excelentului serial Breaking Bad. Conform IMDB, acesta este deja confirmat în rolurile de scenarist şi regizor şi pentru episodul IX al seriei Star Wars.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult