Utilizatorii din România au ascultat 219 ani de muzică pe Spotify în prima lună

20.04.2018
Utilizatorii din România au ascultat 219 ani de muzică pe Spotify în prima lună

Spotify a publicat primul raport pentru piaţa din România, unde serviciul este disponibil de aproximativ o lună. În ciuda faptului că nu avem cifre exacte despre numărul de utilizatori înregistraţi la noi în ţară în acest moment, avem informaţii interesante despre comportamentul acestora în cadrul serviciului, lucru care oferă şi o privire asupra publicului interesat de Spotify.

În prima lună, utilizatorii din România de Spotify au ascultat în total muzică ce însumează 1,9 milioane de ore, adică 219 ani de audiţie non-stop. Cea mai mare concentraţie de utilizatori este în Bucureşti, care este urmat de Cluj-Napoca, Brasov, Iaşi şi Timisoara. 65% dintre utilizatorii de Spotify din România sunt bărbaţi, iar 35% sunt femei. Vârsta medie a utilizatorilor este de 23 de ani, lucru valabil şi în alte pieţe din lume, unde vârsta medie este sub 30 de ani.

În ciuda faptului că există multă muzică românească pe Spotify deja, în „Top 5” cei mai ascultaţi artişti intră doar cei străini: XXTENTACION, Drake, Post Malone, Kendrick Lamar şi Migos. Un Top 5 strict pentru artiştii locali îi evidenţiază pe Deliric, Killa Fonic, Carla’s Dreams, Paraziţii şi Cheloo printre preferaţi. Dacă ne uităm la ambele topuri, realizăm că muzica rap/trap este cea mai populară printre utilizatorii Spotify din România.

Przemek Pluta, Markets Operations Europa de Sud si de Est în cadrul Spotify, cel care a fost prezent şi la lansarea oficială a serviciului în România, a declarat cu ocazia primei luni de disponibilitate în România: „Serviciul nostru a fost extrem de bine primit de către utilizatorii Români şi suntem extrem de mulţumiţi de rezultatele obţinute în prima lună de la lansare. [..] Vom continua să extindem catalogul de melodii româneşti, astfel încât să putem îndeplini aşteptările tuturor utilizatorilor.”

Spotify este disponibil în România atât în mod gratuit, cu reclame în timpul redării, cât şi pe baza unui abonament Premium de 5 euro pe lună, care oferă acces la calitate mai bună a redării, redare offline şi posibilitatea de a asculta muzică pe mobil fără limite.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult