Vimeo va lansa un concurent pentru Netflix cu filme şi seriale independente

04.11.2016
Vimeo va lansa un concurent pentru Netflix cu filme şi seriale independente

Vimeo plănuieşte să lanseze un serviciu de streaming pentru filme şi seriale independente, nu foarte diferit de Netflix. Deşi există deja secţiunea „On Demand”, unde cei interesaţi pot plăti pentru a viziona diverse filme independente sau chiar filme de lung metraj (Lionsgate oferă filme prin intermediul Vimeo), noua iniţiativă va funcţiona pe bază de abonament, iar utilizatorii vor putea viziona un număr nelimitat de materiale video.

Întrucât Vimeo este un serviciu orientat în special către profesionişti, compania doreşte să creeze serviciul de streaming cu ajutorul acestora. Filmele şi serialele dezvoltate de ei vor fi incluse în lista de filme incluse în abonament, iar în schimb aceştia primesc o parte din încasări, probabil în acelaşi stil ca în cazul Netflix. Spre diferenţă de alte servicii de streaming de filme şi seriale, Vimeo încearcă să urmeze exemplul Netflix şi HBO Go, dorind să ofere în mare parte conţinut original, care nu se găseşte în altă parte.

Joey Levin, CEO-ul InterActiveCorp (compania mamă a Vimeo), a declarat că piaţa este acum pregătită pentru acest tip de serviciu. Utilizatorii sunt dispuşi să plătească pentru conţinut de tip „TV” în mediul online, iar dacă numai o parte din cei 240 de milioane de utilizatori lunari devin plătitori, acest business ar fi foarte profitabil pentru companie.

Se pare că streaming-ul pe bază de abonament pe Vimeo este o strategie pentru a readuce serviciul pe profit, întrucât veniturile au fost în scădere în ultimii câţiva ani. Levin susţine însă că profitabilitatea este însă un scop pe termen lung, în acest moment fiind mai importantă încurajarea creatorilor de conţinut să publice materiale pe această platformă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult