Warner Bros. crede că site-ul său oficial distribuie conţinut piratat

08.09.2016
Warner Bros. crede că site-ul său oficial distribuie conţinut piratat
Filmele sunt aproape constant în topurile celor mai piratate fişiere de pe internet, iar companiile şi-au concentrat în ultimii ani eforturile pentru a împiedica distribuţia ilegală a acestora. Warner Bros. a mers puţin cam departe însă, reuşind să ceară delistarea de pe Google a unuia dintre site-urile pe care le deţinea şi care distribuia în mod legal conţinutul său digital.
 
 
Conform TorrentFreak, compania Warner Brothers by Vobile, entitatea care se ocupă cu protejarea drepturilor de autor online pentru Warner Bros., a trimis către Google cereri de eliminare din căutările de pe Google mai multe link-uri care ofereau acces la conţinut ilegal din portofoliul său. Printre diverse link-uri către site-uri pline de conţinut ilegal s-au strecurat şi câteva erori, compania încercând să scoată din căutări rezultate care duceau pe warnerbros.com, amazon.com sau sky.com, toate surse cât se poate de oficiale pentru distribuţie legală.
 

 

 
Se pare că Vobile a folosit un sistem automat care caută sursele de distribuţie ilicită de filme folosind cuvinte cheie precum numele acestora sau cuvinte precum download şi streaming, care nu face diferenţa între servicii licenţiate şi site-uri care distribuie conţinut piratat. Din fericire pentru Warner Bros., căutările vor oferi în continuare rezultatele către magazinele şi serviciile legale de distribuţie, întrucât Google a refuzat să elimine acele link-uri. Orice link către Amazon, Sky, sau IMDb rămâne activ, în timp ce link-urile către warnerbros.com este încă sub investigaţie. Probabil că decizia finală va fi de a nu delista link-ul către site-urile oficiale ale filmelor.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult