YouTube Remix va înlocui Google Play Music şi YouTube Music. Experienţa va fi „inspirată” de Spotify

26.04.2018
YouTube Remix va înlocui Google Play Music şi YouTube Music. Experienţa va fi „inspirată” de Spotify

Nicio companie în afară Google de nu are obiceiul de a lansa atât de multe servicii similare pe care apoi să le închidă. Se pare că Google Play Music şi YouTube Music vor fi următoarele „victime”, pentru a face loc unui serviciu nou de streaming numit YouTube Remix. Lansarea acestui serviciu ar trebui să ofere continuitate celor care au deja abonamente şi cumpărături pe celelalte două servicii şi să le înlocuiască complet până la sfârşitul anului.

Google Play Music şi YouTube Music au fost servicii atât de similare la momentul lansării, încât librăriile lor erau comune, iar abonamentele lunare erau intercompatibile. Astfel, echipele au fost unite în urmă cu ceva vreme, iar împreună au dezvoltat noua platformă YouTube Remix, care deşi nu a fost anunţată în mod oficial, Google nici nu se oboseşte să nege existenţa ei.

De fapt, declaraţiile celor de la YouTube oferite către site-ul Droid Life privind contopirea echipelor Play Music şi YouTube Music sugerează că acestea vor fi lansate sub forma unui singur serviciu unitar:

„Am anunţat înainte combinarea echipelor YouTube Music şi Google Play. Muzica este foarte importantă pentru Google şi este critic să avem în ofertă un produs care să satisfacă nevoile utilizatorilor şi artiştilor. Nimic nu se va schimba pentru utilizatori astăzi şi vom oferi detalii în avans, înainte ca schimbările să intre în vigoare”.

Zvonurile despre YouTube Remix sugerează că serviciul va fi mai mult orientat către streaming şi va oferi o experienţă comparabilă cu cea de pe Spotify. Dacă acest lucru înseamnă că va oferi playlist-uri personalizate, bazate pe preferinţe, că va avea o variantă gratuită şi că va consuma puţin trafic de date pe mobil, serviciul Spotify ar putea fi pus în dificultate, întrucât YouTube Remix ar putea deveni una dintre aplicaţiile Google care se livrează cu fiecare telefon Android de pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult