Thecus a prezentat la Computex noua gamă de soluţii NAS pentru stocare în reţea

04.06.2015
Thecus a prezentat la Computex noua gamă de soluţii NAS pentru stocare în reţea

Thecus, un cunoscut producător de soluţii NAS (Network-Attatched-Storage), a participat expoziţia Computex de anul acesta cu o oferă de produse bine diversificată, acoperind atât soluţii de stocare în reţea bazate pe Linux, cât şi Windows.

Dintre acestea, se fac remarcate seriile W2000, W4000 şi W5000. Motorizate de platforma Windows Storage Server 2012 R2 Essentials, acestea oferă integrare Cloud cu Office 365 şi pot deservi până la 50 utilizatori simultan, gestionaţi prin Active Directory Domain Services.

 

Thecus W5000+

Dispozitivele înzestrate cu SSD de 60GB (SSHD de 500GB la modelul W5000) vin cu licenţă Windows inclusă şi sunt motorizate de platforme Intel cu procesor Atom, ajutat cu 2GB sau 4GB memorie RAM. În funcţie de model, sunt disponibile 2, 4 sau 5 slot-uri pentru hard disk (2.5˝ şi 3.5˝) cu funcţionalitate hot-swap.

Toate cele trei modele dispun de conector Gigabit LAN, câte un port eSATA pentru hard disk extern şi o selecţie de conectori USB 2.0 / USB 3.0.

Thecus W2000+

Thecus W4000+

Echipate cu ieşire video HDMI şi întregul arsenal de conectori pe care ne-am aştepta să-l întâlnim la un sistem PC, NAS-urile Thecus pot fi adaptate cu uşurinţă şi pentru alte roluri decât cel de spaţiu de stocare conectat la reţea, cum ar fi Hub multimedia pentru vizionarea de filme pe ecranul televizorului şi staţie pentru download de fişiere. În plus, pachetul Orbweb pre-instalat permite folosirea dispozitivului ca serviciu personal de stocare cloud, accesibil de pe orice dispozitiv prevăzut cu conexiune la internet.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult