Ericsson Mobility Report – număr de abonaţi şi telefoane mobile, acoperire LTE şi tendinţe

22.11.2012
Ericsson Mobility Report - număr de abonaţi şi telefoane mobile, acoperire LTE şi tendinţe

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, analiza Ericsson Mobility Report,  întocmită de unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa telecom, subliniază câteva aspecte interesante ale pieţei în trimestrul care s-a încheiat şi face o serie de prognoze pentru următorii şase ani.

Conform datelor centralizate la nivel global de Ericsson, 40 de procente din totalul terminalelor vândute în cel de-al treilea trimestru al acestui an au fost smartphone-uri, acestea stimulând utilizatorii către consumul de date suficient de mult pentru a permite depăşirea mediei telecom.

Traficul de date s-a dublat în ultimele 12 luni, iar tendinţa de creştere a acestuia va duce la o creştere de 14 ori a totalului de date transferate până în 2018. Această creştere va fi dominata de consumul de materiale video, acesta reprezentând deja 25 de procente din traficul generat de terminalele mobile şi 40 de procente din cel generat de tablete.

Numărul total de abonaţi ai reţelelor de telefonie mobilă va atinge cifra de 6,6 miliarde în cursul anului viitor, până în 2018 urmând să se ajungă la circa 9,3 miliarde. Creşterile cele mai mari sunt înregistrate în China, unde operatorii au primit un flux suplimentar de 40 de milioane de clienţi în ultimele trei luni, această ţară fiind urmată de Brazilia, Indonezia şi Filipine. 91 de procente din populaţia planetei se bucură în prezent de acoperire 2G/3G, numărul total de abonaţi fiind de circa 6,4 miliarde.

Din acest număr total de abonaţi, circa 6,5 procente beneficiază de acoperire LTE, Statele Unite având un avantaj vizibil faţă de Europa sau zona Asia – Pacific. Până la finele lui 2018, LTE va fi disponibil unei jumătăţi din numărul total de clienţi, liderul urmând să fie tot Statele Unite, care va avea o acoperire de circa 70 de procente, urmată de Europa şi Asia –Pacific cu circa 28, respectiv 18 procente.

Numărul abonaţilor LTE este în prezent de circa 55 de milioane, până în 2018 acesta urmând să ajungă la 1,6 miliarde.  

Cei interesaţi de mai multe detalii pot consulta întregul raport Ericsson Mobility Report (PDF)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News