Qualcomm Snapdragon 810 va fi compatibil LTE Cat 9 şi va oferi rate de transfer de 450 Mbps

Qualcomm Snapdragon 810 va fi compatibil LTE Cat 9 şi va oferi rate de transfer de 450 Mbps

Anunţat în această primăvară, procesorul Snapdragon 810 va fi primul vârf de gamă Qualcomm cu o arhitectură pe 64 de biţi şi va fi implementat pe telefoanele puternice care vor fi lansate în primul semestru al anului viitor. Între timp, compania a anunţat că acest viitor produs va beneficia şi de compatibilitate LTE Cat 9, ceea ce-i va permite să atingă rate de transfer de până la 450 Mbps.

Acum o lună, Qualcomm şi producătorul de echipamente telecom Ericsson au anunţat finalizarea cu succes a primului test de interoperabilitate LTE Cat 9. Qualcomm nu a întârziat prea mult să valorifice această realizare şi a anunţat că modemul radio din viitoarea soluţie integrată Snapdragon 810 va fi capabil să fructifice ratele mai mari de transfer pe care unele reţele de telefonie le vor oferi.

Faţă de actualul standard LTE Cat 6, care permite agregarea a două canale de 20 Mhz şi oferă rate de descărcare care pot ajunge la un maxim teoretic de 300 Mbps, specificaţiile Cat 9 permit agregarea a trei canale şi atingerea unei rate de descărcare maxime de 450 Mbps. Din păcate, upload-ul va rămâne limitat la actuala rată de transfer de 50 Mbps, aceasta urmând să fie dublată abia atunci când vom avea modem-uri şi reţele LTE Cat 10. În acest moment, doar Samsung a confirmat că lucrează la un modem LTE Cat 10, acesta urmând să fie implementat în cadrul unei viitoare soluţii Exynos.

Qualcomm a afirmat că soluţia Snapdragon 810 va fi disponibilă în primul semestru al anului viitor, contracarând astfel zvonul recent care afirmă că procesorul are ceva probleme cu supraîncălzirea. Cel mai probabil, acest procesor va debuta odată cu lansarea viitoarelor vârfuri de gamă Samsung, HTC, Sony şi LG care vor apărea în prima parte a anului viitor, însă reţelele care vor beneficia de suportul Cat 9 încă nu există.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News