Routerele high-end ASUS RT-AC5300 şi RT-AC88U, disponibile acum în România

10.02.2016

ASUS a lansat în România noi echipamente de reţelistică, dedicate în special utilizatorilor exigenţi, care sunt dispuşi să plătească un preţ premium pentru performanţă ridicată. Este vorba despre routerele RT-AC5300 şi RT-AC88U, alături de repetorul de semnal RP-AC68U. Acestea sunt cele mai performante dispozitive de acest fel din oferta companiei taiwaneze, fiind recomandate pentru streaming 4K, gaming şi chiar pentru companii de dimensiuni mici.

Routerul ASUS RT-AC5300: vârful de gamă de la ASUS

Noul vârf de gamă al companiei este routerul RT-AC5300, un dispozitiv tri-band, care poate atinge viteze de 5335 Mbps folosind cele trei standarde WiFi g, n şi ac. Acesta beneficiază de un procesor Broadcom BCM4709C0 cu tehnologie NitroQAM, care poate oferi viteze de până la 2167 Mbps pe frecvenţa de 5 GHz. Routerul foloseşte opt antene MIMO (în configuraţie 4×4 pentru emisie/recepţie) pe toate benzile suportate, pentru viteze ridicate indiferent de dispozitivul conectat.

Alături de hardware-ul puternic, echipat cu 512 MB DDR3, există şi un software avansat, care oferă protecţie sporită şi timp de răspuns mic în jocuri video. Protecţia împotriva atacurilor este asigurată de compania Trend Micro şi este activă pentru toate dispozitivele conectate, indiferent de platformă, putând opri conexiuni maliţioase înainte ca acestea să acţioneze. Gamerii beneficiază de acces gratuit şi fără reclame la serviciul Gamers Private Network de la WTFast, care este compatibil cu cele mai populare jocuri online ale momentului (League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive,  Diablo III, World of Warcraft, etc.). Astfel, timpul de răspuns între PC şi server va fi întotdeauna cât mai mic, pentru o experienţă de joc ideală.

Routerul ASUS RT-AC88U: Performanţă ridicată pentru streaming 4K şi gaming

Modelul RT-AC88U este o versiune puţin limitată a „monstrului” de mai sus, oferind doar conexiuni dual-band şi viteze de transfer de „numai” 3167 Mbps. Acesta dispune de patru antene şi un procesor dual-core la 1,4 GHz. La fel ca fratele său mai mare, AC88U dispune de suport pentru serviciul GPN pentru jocuri video online, dar şi de Link Aggregation 802.3ad, care permite combinarea a două porturi Gigabit LAN pentru o singură conexiune pe fir cu viteze de până la 2 Gbps.

În cele din urmă, ASUS a lansat şi repetorul RP-AC68U, un model care ajută la extinderea acoperirii reţelelor pe WiFi 802.11ac. Acesta vine cu un design inedit, fiind apropiat mai degrabă de seria de produse ROG decât de routerele ASUS obişnuite. Acesta dispune de patru antene şi viteze de până la 1900 Mbps, cât şi de un port USB 3.0 pentru conectarea mediilor de stocare în reţea. Designul este completat de o lumină LED de culoare roşie, care poate fi oprită sau pornită, în funcţie de preferinţele utilizatorilor.

Repetorul ASUS RP-AC68U: reţele extinse la viteză ridicată

Modelul de top, ASUS RT-AC5300 este listat pe magazinele de specialitate la preţuri începând de la 2.199 lei, RT-AC88U porneşte de la 1.999 lei, în timp ce repetorul RP-AC68U încă nu este încă disponibil pentru vânzare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult