TP-Link Archer C5400X, routerul Wi-Fi cu cel mai puternic procesor

27.02.2017
TP-Link Archer C5400X, routerul Wi-Fi cu cel mai puternic procesor

TP-Link lansează routerul Wi-Fi Tri-Band Archer C5400X, primul router cu procesor Broadcom quad-core de 1,8GHz pe 64 biţi din lume.

Prezentat în cadrul Mobile World Congress, TP-Link Archer C5400X promite conexiuni W-iFi la viteze optime şi fără întreruperi în orice scenariu de utilizare: conferinţe video în birou, jocuri video pe Internet în camera copilului, streaming 4K în sufragerie

.

Elementul central al routerului Archer C5400X este procesorul pe 28nm, capabil să ofere un nivel ridicat de performanţă şi consum de energie redus. Acesta coordonează fiecare proces pentru a reduce întârzierile în transmiterea semnalului, susţinând chiar mai multe dispozitive şi aplicaţii de mare viteză simultan.

Tehnologia AC5400 Tri-Band Wi-Fi utilizează trei benzi wireless separate pentru viteze combinate de până la 5334Mbps: 1000Mbps în banda de 2,4GHz şi 2167Mbps în două benzi de 5GHz pentru streaming 4K, gaming online şi multe alte aplicaţii. Tehnologia Smart Connect va conecta automat fiecare dispozitiv pe una din cele trei benzi de frecvenţă, în funcţie de necesităţi, menţinând astfel stabilitatea şi performanţa reţelei. Tehnologia 4×4 MU-MIMO realizează comunicarea cu dispozitivele conectate de 4 ori mai rapid decât routerele obişnuite cu tehnologie AC, în timp ce NitroQAM măreşte cu 25% vitezele maxime Wi-Fi în toate benzile. RangeBoost este o tehnologie nouă care creşte sensibilitatea semnalului, ajutând dispozitivele îndepărtate sau mai puţin performante să se conecteze.

Unul dintre motivele pentru care suntem atât de încântaţi să lansăm routerul Archer C5400X este că oferă caselor noastre exact ceea ce au nevoie pentru o reţea de divertisment perfectă”, a declarat Andy Chen, director TP-Link International Business. „Folosim primul şi cel mai puternic procesor de router din lume pentru a oferi cele mai bune viteze, performanţă şi simplitate oricărui dispozitiv conectat şi, implicit, fiecărui membru al familiei, indiferent de activitatea pe care o desfăşoară.”

Archer C5400X este dotat cu funcţionalităţi unice pentru un router destinat segmentului rezidenţial:

  • Memorie internă de 16GB, funcţionând ca şi dispozitiv de stocare în reţea pentru găzduirea fişierelor des accesate.
  • 8 porturi Gigabit furnizează până la 1000Mbps către camere IP, desktop-uri, console de jocuri şi televizoare pentru divertisment avansat.
  • Tehnologie Link Aggregation permite conectarea unui NAS la două porturi Ethernet, creând o conexiune de 2Gbps pentru transferuri de date ultra-rapide.
  • VPN Acceleration – Archer C5400X este dotat cu un cip dedicat pentru procesarea securităţii, gestionând separat criptarea şi decriptarea pachetelor VPN. Această unitate dedicată îmbunătăţeşte viteza de decriptare şi criptare, menţinând în acelaşi timp performanţa unităţii CPU principale. Utilizatorii pot astfel beneficia de serviciile de securitate de care au nevoie, fără să fie afectată performanţa reţelei.

În premieră pentru routerele TP-Link, conectivitatea Bluetooth permite utilizatorilor să configureze C5400X prin intermediul smartphone-ului, fără să fie necesară o conexiune iniţială Wi-Fi şi o parolă. Pur şi simplu, utilizatorii se conectează prin Bluetooth, realizează configurarea cu aplicaţia gratuită Tether şi creează reţeaua Wi-Fi conform nevoilor specifice. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult