TP-LINK lansează Archer 9, un router WiFi dual-band care oferă viteze de până la 1,9Gbps

TP-LINK lansează Archer 9, un router WiFi dual-band care oferă viteze de până la 1,9Gbps

TP-LINK prezintă Archer C9, un router wireless dual-band gigabit cu design elegant, care promite viteze wireless de până la 1,9Gbps. Archer C9 dispune de un procesor cu două nuclee tactat la 1GHz, antene dual band şi amplificatoare de semnal de mare putere, combinaţia oferind premisele unei reţele stabile pentru jocurile online şi suficient de rapidă pentru streaming video Ultra HD 4K.

TP-LINK Archer C9

Archer C9 a fost conceput pentru a prioritiza traficul de date, eliminând astfel blocajele care pot apărea în reţea (lag) atunci când se conectează simultan mai multe dispozitive şi reducând interferenţele externe.                La fel ca oricare router dual band din oferta TP-LINK, Archer C9 pune la dispoziţie două reţele wireless dedicate: banda de 2.4GHz este potrivită pentru navigarea pe Internet sau citirea de email-uri, în timp ce banda de 5GHz este rezervată aplicaţiilor consumatoare de resurse precum streaming-ul video HD sau jocurile online.

Un alt atu important este tehnologia Beamforming, folosită de Archer C9 pentru a identifica dispozitivele conectate şi pentru a direcţiona semnalul în scopul obţinerii unei conexiuni wireless cu stabilitate sporită.

Conexiunile prin fir cu dispozitive care nu au nevoie de mobilitatea reţelei WiFi sunt realizate cu ajutorul celor cinci porturi (1WAN+4LAN), fiecare viteza de conectare 1000Mbps. De asemenea, Archer C9 include câte un port USB 3.0 şi USB 2.0, dosponibile pentru partajarea în reţea a unei imprimante, respectiv a documentelor şi a fişierelor media aflate pe un dispozitiv de stocare extern.

Utilizatorii de smartphone cu Android sau iOS au la dispoziţie o aplicaţie cu interfaţă intuitivă pentru configurarea şi administrarea uşoară a routerului Archer C9. Printre funcţiile configurabile prin aplicaţia Tether se numără privilegiile acordate utilizatorilor, control parental şi stabilirea regulilor de acces.

TP-LINK Archer C9 - vedere din spate

TP-LINK Archer C9 – principalele carcteristici:

  • Suport pentru 802.11ac, cea mai nouă generaţie Wi-Fi
  • Viteze wireless totale de până la 1,9Gbps, cu viteze de până la 1300Mbps în banda de 5GHz şi de până la 600Mbps în banda de 2,4GHz
  • Trei antene dual band detaşabile pentru acoperire extinsă şi semnal stabil
  • Tehnologia Beamforming pentru conexiuni Wi-Fi mai eficiente
  • Procesor cu două nuclee tactat la 1GHz, care asigură o experienţă fără blocaje
  • Porturi USB 3.0 şi 2.0 pentru partajarea imprimantelor şi a fişierelor în reţea
  • Instalare uşoară
  • Buton WPS pentru securizarea WPA
  • Criptare WPA-PSK/WPA2-PSK pentru cea mai eficientă protecţie a reţelei wireless
  • Control parental avansat care permite blocarea individuală a paginilor web
  • Funcţia Guest Network asigură accesul Wi-Fi vizitatorilor, fără să compromită securitatea reţelei

TP-LINK Archer C9 va fi disponibil în România din luna februarie la preţuri pornind de la 739,99 Lei (TVA inclus).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult