Vodafone a anunţat creşterea vitezelor 4G la 150 Mbps şi planurile pentru extinderea acoperirii

Vodafone a anunţat creşterea vitezelor 4G la 150 Mbps şi planurile pentru extinderea acoperirii

Orange Romania a anunţat astăzi îmbunătăţirea reţelei de date şi voce 4G, deci era de aşteptat ca replicile rivalilor să nu întârzie prea mult. Vodafone Romania a anunţat astăzi mărirea ratelor de transfer 4G la 150 Mbps, dar şi planurile de viitor pentru trecerea la 300 Mbps şi mărirea acoperirii naţionale.

Giovanni Chiarelli, directorul general interimar şi directorul tehnic Vodafone, a anunţat că operatorul va fructifica noua alocare de spectru radio care va intra în vigoare începând cu data de 6 martie şi va mări în zilele următoare ratele de transfer 4G de la 100 Mbps la 150 Mbps. În acest moment, reţeaua 4G a operatorului Vodafone are acoperire în oraşele Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara.

Vodafone va profita de canalele radio lărgite pe care le-a achiziţionat în banda de 1800 Mhz şi va oferi rate de transfer de 300 Mbps undeva în cursul acestui an. Perioada şi zonele în care ar trebui să ne aşteptăm la acest salt de performanţă nu au fost încă dezvăluite.

În anul fiscal aprilie 2014 – martie 2015, Vodafone intenţionează să extindă reţeaua sa 4G pentru a acoperi 70% din populaţia urbană a ţării. După încă douăsprezece luni, adică până în martie 2016, Vodafone intenţionează să acopere în totalitate zonele urbane ale României.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News